CHP'de yeni genel başkan Özgür Özel, A Takımı'nı açıkladı. Gölge kabinede Tarım Bakanlığıyla ilgilenecek isim Erhan Adem oldu.

ERHAN ADEM KİMDİR?

Erhan Adem, eğitimci bir ailenin ilk evladı olarak 1974 yılında Kemerhisar Kasabası’nda dünyaya gelmiştir. İlk öğrenimini Niğde’nin Postallı köyünde, orta öğrenimini Adana Hürriyet Ortaokulunda ve lise eğitimini Mersin Dumlupınar Lisesinde tamamlayan Adem, eğitim hayatına Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde devam etmiş ve 1998 yılında buradan mezun olmuştur.

Siyasi hayatına genç yaşlarda amcasının belediye başkanlığı etrafında şekillenen bir dünya görüşü ile CHP’de adım atan Adem, afiş asma işleriyle başladığı siyasi yolculuğuna daha birçok görev ekleyerek devam etmiştir. 2001 yılında Niğde’de tarım ilaçları bayiliği yaparak iş ve ticaret dünyasına adım atan Adem, aynı zamanda siyasi faaliyetlerini de sürdürmüştür.

2007’den 2010’a kadar Niğde Merkez İlçe yönetiminde görev yapan Adem, 2010-2012 yılları arasında Tema Vakfı Niğde Şubesi Başkanlığını üstlenmiştir. Ardından 2012-2014 yılları arasında CHP Niğde İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, 2014 yerel seçimlerinde İl Seçim Komitesi Başkanlığını yapmıştır. Aynı yıl içinde gerçekleştirilen olağanüstü kongreyle Niğde İl Başkanı seçilmiş ve bu önemli görevi halen sürdürmektedir.

Kişisel hayatında da başarılı bir aile tablosu çizen Erhan Adem, evli ve iki çocuk babası olarak, profesyonel iş hayatı ve siyasi sorumluluklarının yanı sıra aile hayatında da dengeli bir profil çizmektedir.