İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beylikdüzü-Sefaköy Metro projesi iki yıldır AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıyor.

İBB Ekrem İmamoğlu'nun da sık sık dile getirdiği projenin Kamu Yatırım Programı Bütçesi'ne bu yıl da girmemesini geçtiğimiz Şubat'ta CHP'li Turan Taşkın Özer TBMM gündemine taşıdı.

Özer'in soru önergesine AKP'li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yanıt verdi. Yılmaz, metronun yeterli yolcu taşımayacağını belirterek onaylanmadığını söyledi.

Özer, Yılmaz'ın 'açıkça' yalan söylediğini ifade etti. Finansmanın bulunduğu ve gerekli fizibiletenin yapıldığını belirten Özer, metro projesinin belirlenen asgari yolcu/saat düzeyinin de çok üstünde olduğunu ifade etti. Özer, Yılmaz'ın yanıtına şöyle tepki gösterdi:

"İBB tarafından gerekli finansmanın bulunmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED raporunun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından fizibilite raporunun onaylanmış olmasına ve hattın ekonomik olarak yapılabilir olduğunun belirlenmiş olmasına rağmen, o imza bir türlü atılmadı. İstanbul’a rant projeleri ile ihanet ettikleri yetmiyormuş gibi şimdi hem halkı cezalandırıyorlar hem de açıkça yalan söylüyorlar. Hat, belirlenen asgari yolcu/saat düzeyinin çok üstündedir. İmamoğlu, metro hattını tüm İstanbullulara kazandıracak"

CHP'li Özer'in soru önergesi ve AKP'li Yılmaz'ın skandal yanıtı da şöyle:

CHP'li Özer'in soru önergesi

AKP'li Yılmaz'ın yanıtı

(HABER MERKEZİ)