DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye adayı Ahmet Türk, “Bundan önce iki kez kayyım atadılar. Bu sefer kayyım atayacaklarına inanmıyoruz” dedi.

Ahmet Türk, yerel seçimlere ilişkin Rudaw’a konuştu.

DEM Partili belediyelere kayyım atanması politikasının devam edip etmeyeceği yönündeki görüşünü paylaşan Ahmet Türk, şunları söyledi:

“Bu sefer kayyım atayacaklarına inanmıyoruz. Daha önce iki kez kayyım atadılar. Halk buna şiddetle karşı çıktı. İnsanlar onları eleştirdi. İnsanlar politikalarını eleştirdi. Bu politikayı üçüncü kez sürdürürlerse Kürt halkıyla Türk halkı daha da ayrışacaktır. Böyle bir politika Kürtlere de Türklere de yaramaz. Türk devleti veya Türk hükümeti çağdaş bir politika oluşturmalıdır. Bu zihniyetle Türklere de Kürtlere de zarar veriyorlar. Bizim için önemli olan şey, her şart altında halkımızın iradesinin bir kez daha ortaya çıkmasıdır. Halkımız ‘kayyım siyasetinden memnun değiliz’ desin ve bu ortaya çıksın.”

‘BÜYÜK PROJELERDEN BAHSEDEMİYORUZ’

Türk, şöyle devam etti:

“Amacımız, mücadelemiz Kürt halkının aydınlığa çıkması içindir. Demokrasi için, eşitlik için, onurlu bir gelecek için çalışıyoruz. Ancak belediyeler de bizim için halkımıza hizmet açısından çok önemli. Sivil kurumlarımızla, partimizle, halkımızla nerede bir eksiklik varsa milletimize hizmet etmeye öncülük ediyoruz. Büyük projelerden bahsetmiyoruz çünkü devletin ekonomik anlamda her şeyi elimizden aldığını biliyoruz. Onun için önce halkımıza ulaşalım ve öncelikle halkımıza hangi hizmetleri sunacağımıza hep birlikte karar verelim.”