Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ziyareti kapsamındaki diplomatik temaslarını açıklarken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine yönelik iddialarına da sert ifadelerle yanıt verdi.
BM'de Gazze ve "Dünya Beşten Büyüktür" Vurgusu
BM Genel Kurulu'nun "Birlikte daha iyi barış, kalkınma ve insan hakları için 80 yıl ve daha fazlası" temasıyla düzenleneceğini belirten Erdoğan, Genel Kurul'da özellikle Gazze'deki insani felaketi gündeme getireceğini söyledi. Erdoğan, "Dünya, beşten büyüktür" tezinin haklılığının bir kez daha teyit edildiğini ifade ederek, BM reformu çağrısını yineleyeceğini belirtti. Filistin'i tanıyan ülke sayısının 140'ı aştığını ve bu durumun sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi.
"Dostum Trump'la Ticaret ve Savunma Sanayii Konuşulacak"
BM Genel Kurulu'nun ardından Washington'a geçerek ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini açıklayan Erdoğan, bu görüşmede ticaret, yatırım ve savunma sanayii başta olmak üzere ikili iş birliğini güçlendirecek konuları ele alacaklarını söyledi. Erdoğan, Trump'ın "küresel barış vizyonuna" desteğini yineleyerek, bölgelerindeki gerilimlerin durdurulması için liderlere büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Suriyeli yetkilileri de yakın zamanda Ankara'da ağırlayacaklarını belirterek, komşu ülkeyle ilişkilerin geliştirileceğini ifade etti.
"Özel'e Sormaya Gerek Yok, Anlamaz O İşlerden"
Bir gazetecinin, CHP lideri Özgür Özel'in "Gazze konusunda Donald Trump'ın oğluyla pazarlık yapıldığı" iddiasını sorması üzerine Erdoğan, sert bir dille karşılık verdi. Erdoğan, "Sağıra hakaret etmek istemem ama sağır, duymaz uydurur. Bu adam da durmadan böyle uydurup duruyor" diyerek iddiayı yalanladı.
Uçak alımları gibi konuların Özgür Özel'e sorulmadığını belirten Erdoğan, "Bizler, uçak alımlarını filan Özgür Özel'e sorarak, bugüne kadar yapmadık ve yapmayız. Zaten bu işlerden de anlamaz. Onun kıratı değil. Dolayısıyla biz Sayın Trump'la, Türkiye-Amerika arasında bir alışveriş yapacak olursak bunu zaten oğluyla yapmamıza gerek yok, Trump'ın bizzat kendisiyle yaparız" ifadelerini kullandı.





