Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul saldırısıyla ilgili, "geçmiş olsun" mesajı gönderen tüm ülke temsilcileri ve uluslararası organizasyonlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Beyoğlu’ndaki saldırı sonrası başsağlığı dileyen tüm ülke liderleri ve uluslararası organizasyonlara teşekkür mesajı yayınladı.

Erdoğan, ülke bayraklarıyla İngilizce ve Türkçe hazırlanan ve “Teşekkürler” başlığıyla verilen grafikte şu mesajı paylaştı:

“İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum.”

İstiklal Caddesi'nin saldırısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD ile müttefiklik ilişkisini sorgulamış ve olayın arkasında ABD olduğunu ifade etmişti. Soylu, "ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz" demişti. Erdoğan'ın paylaşımında teşekkür ettiği ülkeler arasında Soylu'nun söyleminin aksine ABD de yer alıyor.

Ekran Alıntısı-12