CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Özgür Özel'in adaylığı için imza verdiği iddialarıyla ilgili Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuştu. "Ben Kemal Beyin yanındayım, ayrılmam yok. Kemal Bey için imza verdim. Bir yerlere de aday değilim. Bu sürecin Kemal Bey'le gidilmesinin sağlıklı olacağına inanıyorum." diyen Toprak, ayrıca şunları ifade etti:

Ben Kemal Beyin yanındayım, ayrılmam yok. Kemal Bey için imza verdim. Bir yerlere de aday değilim. Bu sürecin Kemal Bey'le gidilmesinin sağlıklı olacağına inanıyorum. Ondan sonra partinin bir program kurultayı, bir tüzük kurultayıyla yeni bir yol haritasının yerel seçimden sonra çizilerek Kemal Bey'le gemi limana yanaştırılmalı. Sonra herkes eşit şartlarda bu yarışa girebilir. Ama şimdi program kurultayı, tüzük kurultayı olmadan bir değişim ne kadar çare olur o kamuoyunun takdiri." Genel başkan değişimi üze- rinde yerel seçimlerden sonra durulması gerektiğini kaydeden Toprak, "21. Yüzyıl farklı bir yüzyıl. 21. yüzyılda 20.yüzyıl politikalarıyla devam edemezsin. Yani kuraklıklar, göçler var. Topluluktaki dejenerasyon var. Dünyadaki 20. yüzyılda kurulan kuralların önemi bitti. Yani Birleşmiş Milletler artık Birleşmiş Milletler değil, hiçbir savaşı durduramıyor. 'Avrupa İnsan Haklan' diyoruz artık devletler bunu dinlemiyor yeni bir dönem başlıyor. Düşünün Osman Kavala kararını... Türkiye Cumhuriyeti hükümeti var. Yani yapılandırmamız lazım. Bunu yapmazsak diyorlar ki 'milliyetçilik yükseliyor' hayır kardeşim göçle gelen dalganın hem Kürdüyle, hem Türküyle herkesi etkilediğini ve endişe duyurduğunu düşünüyorum.

KOLTUK HIRSI OLMAYAN BİLGE KİŞİ

CHP'nin politikalarını değiştirmek zorunda olduğunu kaydeden Toprak, politika değişikliğinden sonra genel başkanlık üzerinde durulmasını önerdi. Yıllardır birlikte olduğu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için şunları söyledi: "Koltuk hırsı olmayan Kemal Bey'in, gerekli değişimleri yaptıktan sonra gitmesinden yanaydım. Kemal Bey yani o koltuk hırsı olmayan deneyimi olan bilge bir kişinin bunu yaparak gitmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Oyum Kemal Beye." dedi.