Gerçek Gündem’in haberine göre, 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 36 bini aştı. 10 ilde meydana gelen yıkımın yaralarını sarmak için çabalar sürerken İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personellerinden ‘zorunlu bağış’ istendiği iddiaları kısa sürede sosyal medyada çok sayıda hesap tarafından paylaşıldı.

DEKONT İLE GÖNÜLLÜLÜK USULÜNE GÖRE BAĞIŞ

Gerçek Gündem’in ulaştığı Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, bağış için emir yazısını gittiğini doğruladığı açıklamasında talebin ‘gönüllülük usulüne göre’ ifadesiyle gönderildiğini ancak dekont istenmesi nedeniyle polislerin fişleme endişesi yaşadıklarını söyledi:

DEKONT İSTENDİĞİ İÇİN ZORUNLU BAĞIŞ OLARAK YORUMLUYORLAR

“Mesaj gelmiş arkadaşlara. Bana da çok sayıda mesajı ilettiler. Ben paylaşmadım sosyal medyada. Paylaşma gereği de duymadım. ‘Gönüllülük usulüne göre’ diyerek yazmışlar büyük harflerle ve koyulaştırarak. Emir yazısında gönüllük diye yazıyor. Ancak, ‘vermek isteyenler yatırdıktan sonra dekontu bize versinler’ deyince arkadaşlar onu ‘dekont istiyorlar, dekont vermezsek yatırmadığımız anlaşılır’ gibi zorunlu bağış gibi yoruyorlar. Ülkemizin yarısı gitmişken öyle 100 lira, 200 lira için ‘zorunluydu, tehditti’ demeye hiç gerek yok diye yazanlara da söylüyorum. Yazıda eğer ‘mecburen şu kadar para vereceksiniz’ ben çıkar ortalığı yıkardım. Yatıranlar ‘dekont göndersin, kim olduklarını kayda alalım’ demiş. Kimisi diyor ki fişleme. Ama ben o olayı öyle görmedi.”

BİZDEN ALINAN PARANIN NEREYE GİTTİĞİNİ BİLMEK İSTİYORUZ

Faruk Sezer’in Twitter’da yaptığı “Çok sayıda arkadaşımız “zorunlu bağış” ile ilgili mesaj atmış… Bunları paylaşmamı istemiş, bu konuda bir paylaşım yapmayacağımı herkese toplu olarak bildirmek istiyorum” paylaşımının altında ise emniyet mensubu olduğu tahmin edilen kişilerin uygulamaya yönelik tepki mesajları yer aldı.

Bazı mesajlar şöyle oldu:

Şirin gözükmek için gönüllü lük adı altında zorunlu bağış topluyorlar. Devletin veya milletin ilgili kurumlarına zaten bağış yapıyoruz.