İstanbul İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.13 sıralarında, beton saksıya bitişik banka bırakılan bomba, ikisi çocuk altı kişinin canını aldı, 81 kişi ise yaralandı.

Yaşanan saldırı sonrasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçti. Ekipler güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Bombayı bırakan şüphelinin kadın olduğu belirlendiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

 PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir."

DİKKAT ÇEKEN İDDİA: IŞİD İHTİMALİ DE VAR

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili saldırganın PKK’li olabileceğine inandığını fakat aynı zamanda IŞİD ihtimalinin de gündemde olduğunu aktardı. Türk yetkili, Türkiye’nin Suriye ve Türkiye’de yapılan operasyonlarla hem PKK’lıları hem de IŞİD’lileri kızdırdığını söyledi.