Haber: Atilla Yoğurtçu

İlçe başkanı Fikriye Yadırgı'nın okuduğu açıklamada 

Emek Partisi, Halkın Katılımını ve Denetimini Ön Plana Çıkararak Belediyecilik Anlayışını Değiştirmeyi Hedefliyor 

Edremitliler, yaşanan ekonomik zorluklar ve doğal afetlerin yarattığı endişe ile bir araya gelerek demokratik halkçı belediyecilik için birleşme çağrısı yapıyor. Emek Partisi, rantçı ve ihaleci belediyecilik anlayışına karşı çıkarak, halkın kendi kaderine el koyması ve belediye yönetimine katılması gerektiğini vurgulanan açıklamada 

Enflasyonun ve hayat pahalılığının her geçen gün arttığı bir dönemde, emekçilerin ve yoksulların yaşamını kolaylaştıracak politikaların hayata geçirilmesi talep ediliyor. Ayrıca, doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması ve kentsel dönüşümün rant amacıyla değil, halkın çıkarları doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanıyor. 

Emek Partisi, halkın katılımıyla oluşturulan "Kent Sözleşmesi" ile belediyecilik anlayışını değiştirmeyi ve halkın yönettiği, halkın denetlediği bir belediyecilik için aday olduklarını belirtiyor. Edremit'in her mahallesinde yapılacak toplantılar ve oluşturulacak komitelerle kentin yönetimine halkın ortak olması hedefleniyor. 

Son olarak, halkı rantçı ve yağmacı belediyecilik anlayışına karşı birleşmeye ve mücadeleye çağıran Emek Partisi, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde demokratik halkçı belediyecilik için destek istiyor.  
Açıklamanın ardından Belediye Başkan Adayı Ahmet Demirel rantçı değil halkçı belediyecilik için aday olduğunu, işçilerin, emekçilerin talepleri için mücadele edeceğini vurguladı.