Haber: Hülya Kılınç

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cengiz Ergün'ün seçim çalışmalarında ziyaret ettiği yerlerde vatandaşın su fiyatları üzerinden sert tepki göstermesi karşısında başvurulan yöntem tutmadı. 


MHP'li ENGÜN GİBİ MASKİ'NİN LİSTESİ DE HALKTAN TEPKİ GÖRDÜ 


MASKİ geçtiğimiz su abonelerine SMS ile su fiyatı sıralamasında Manisa'yı 25 büyükşehir belediyesi arasında 15. sırada gösteren bir liste ve su polemiği yapanlara inanmamalarını vurgulayan bir yazı gönderdi. MASKİ'nin MHP'li Cengiz Ergün'ün seçim çalışmalarında tepkilerle karşılaşması üzerine bu liste ve yazıyı göndermesi basında ve halkın sosyal medya paylaşımlarında geniş yankı buldu. 


İZSU: LİSTE VATANDAŞI BİLİNÇLİ OLARAK YANILTMA AMAÇLI 


MASKİ'nin hazırladığı listede 25 büyükşehir belediyesi arasında 1. sırada gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) bir açıklama yaparak listeyi yalanladı. 


İZSU, MASKİ'nin neye dayanarak hazırladığı bilinmeyen liste ile vatandaşı bilinçli olarak yanıltmayı amaçladığını vurguladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ve 30 büyükşehrin su fiyatlarına yer verilen haberlerdeki ücret kalemleri ile yanlış bilgilendirme yapılmaktadır. İzmir’de 1 metreküp mesken su fiyatı 33,13 TL değil, 22,09 TL’dir. 33,13 TL olarak belirtilen tutar, atık su bedeli dahil edilerek hesaplanan toplam tutardır. Söz konusu haberde diğer büyükşehirlerde verilen rakam sadece “Su Bedeli” şeklinde verilirken, İzmir için ifade edilen rakam vatandaşlarımızı bilinçli olarak yanıltmayı amaçlayarak  “Su Bedeli + Atık Su Bedeli” olarak hesaplanarak belirtilmiştir. 

İZSU Su Fiyatları


Dolayısıyla haberde belirtilen su fiyatları gerçeği yansıtmamaktadır. İzmirli vatandaşlarımız doğru ücretlendirme bilgilerine https://www.izsu.gov.tr/.../Tarifeler_Guncel_01012024.pdf linki üzerinden ulaşılabilir. Konu ile ilgili haber bülteni: https://www.izmir.bel.tr/.../izsu-genel.../49847/156  İZSU Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı
Tanıtım, Organizasyon ve Basın Birimi”