Haber: Ümit İşbakan

Emek Partisi Altınordu ilçe örgütü yıkılan stadyum yerine 2000 araçlık otoparkın yapılması için Düz Mahalle'de ve Şarkiye Mahalesi'nde bildiri dağıtarak halkı mahalle sokaklarına sahip çıkmaya çağırdı.

Emek Partisi Altinordu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Uzun, mahalle bildirisi dağıtımı yaparken şu açıklamayı yaptı. " Otopark yetersizliğinden dolayı özellikle başta  Şarkiye ve Düz mahalleleri olmak üzere Bucak, Selimiye mahalleleri sokakları otopark haline geldi. Yangın olsa, bir ambulansa gereksinim duyulsa mahalleye giriş olanağı yok. Bu nedenle halka otopark gereksinimini giderilmesi için tepki göstermeye çağırıyoruz. Mahalle sokakları otopark olarak kullanılıyor. Can güvenliği yok, gürültü kirliliği var." dedi.

2000 araçlık otopark şart

Mahallelerin yaşanabilir olması için Ordu'da öncelikli olarak otopark sorununun çözümüne gereksinim olduğunu vurgulayan Uzun, " Millet Bahçesi projesinde otopark var ancak yeterli değil. Bir proje yapılırken 15-20  yıl sonrası dikkate alınmalı. Oysa yapılan projedeki otopark bugüne bile çözüm değil. Yönetenler halkın sesine kulak vermeli. Proje değiştirilmeli, 2000 araçlık otopark yapılmalıdır. Özellikle Şarkiye, Bucak, Selimiye ve Düz Mahalleliler seslerini yukseltmeliler. Yetmez araç sahipleri de otopark için mücadele etmelidir. Sessiz kalmak, şehirimizin yaşanmaz hale gelmesini önlemez." dedi.