Haber: Atilla Yoğurtçu

Altınoluk Ayhan Şahin Kültür merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısına çok sayıda yurttaş ve kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Sinevizyon ile kürsüye yansıtılan görüntülerde Emek partisi Balıkesir belediye ve meclis üye adayları isimleri yansıtıldı.

Salonun girişinde adayların fotoğraflarının olduğu "kentler halkındır halk yönetsin", "denizlerce çoğalarak yarınlara sloganı yazıldığı Deniz Yusuf ve Hüseyin'in fotoğrafları", salonda "barbarlık yenilecek içi sınıf kazanacak haklar kazanacak","yoksul'dan alıyorlar zengine veriyorlar, bu düzen değişmeli" pankartları asıldı.

Coşu ve ilgi ile izlenen toplantısı Kamil Yadırgı eşliğinde mücadele türküleri ile başladı.

Toplantı sunuculuğunu Edremit ilçe başkanı ile Fikriye Yadırgı ile Gülsüm Doğan toplantıda ilk olarak kürsüye Emek partisi il başkanı Cemil Tosunoğlu çıktı.

Tosunoğlu seçimleri işi ve emekçi adaylarla katıldıklarını, demokratik halkçı bir belediyecilik için yola çıktıklarını, halkın yönettiği halkın denetlediği belediyecilik için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Emek partisi Genel başkan yardımcısı ve Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı Levent Tüzel konuşma yaptı.

Leven Tüzel Balıkesir

Tüzel  yaptığı konuşmada;

DEĞERLİ BALIKESİR HALKI

31 MART SEÇİMLERİNDE, DEPREM ACISINI YAŞAMIŞ HATAY HALKI GİBİ TERKEDİLMİŞ, MADEN KATLİAMINI YAŞAMIŞ İLİÇ HALKI GİBİ KANDIRILMIŞ OLMAK İSTEMİYORSAN BAŞKAN ADAYLARININ VAADLERİNE DEĞİL, KENDİ GÜCÜMÜZ VE EMEĞİMİZE GÜVENEREK SEÇİMLERDE VAR OLALIM.

EMEKTEN YANA BELEDİYECİLİĞİ SAVUNAN EMEK PARTİSİNİN ADAYLARI OLARAK DİYORUZ Kİ;

+BELEDİYELER, KENT YAŞAMINA DAİR HER ALANDA HALKIN İHTİYAÇLARINA YANIT VEREN, ÇÖZÜM ÜRETEN YEREL YÖNETİM KURUMLARIDIR. BUGÜN İKTİDAR VE MUHALEFET PARTİLERİNİN BAŞKANLIKLARINDA OLDUĞU GİBİ İMAR İNŞAAT İŞLERİYLE, MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİYLE, KURDUKLARI TİCARET ESASLI ŞİRKETLERLE RANT DEVŞİREN, KAR DAĞITAN KURULUŞLAR OLAMAZ. SAĞLIK, ULAŞIM, ISINMA, BARINMA GİBİ HER TÜR KAMUSAL HİZMETİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE, YOKSULLARA, EMEKLİLERE, GENÇLERE ÜCRETSİZ OLARAK SUNULMASI MÜMKÜNDÜR. KAYNAĞI HALKTAN TOPLANAN GELİRLER, ADİLCE TOPLANAN VERGİLER VE ÜLKE KAYNAKLARIDIR. GEÇEN 5 YILLIK SÜREDE BUNLARIN NE OLDUĞUNU SORMALIYIZ.

+BELEDİYE BAŞKANLARI VE ADAYLARI SEÇİMLERDE YAPTIKLARINI/YAPACAKLARINI KENDİLERİNİN ESERİ GİBİ SUNUYORLAR. YETMİYOR HALKI TEHDİT EDİYORLAR; BİZİ SEÇMEZSENİZ MAHRUM KALIRSINIZ DİYORLAR. KENTİMİZDE “KUVAİ MİLLİYE BİLİNCİNİ” DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEYENLER BİLMEZLER Mİ O ULUSAL KURTULUŞUN BÜYÜK MÜCADELESİNİ BU EMEKÇİ HALKIN BİZZAT KENDİSİ VERMİŞTİR. GERÇEK KAHRAMANLAR ONLARDIR. BU KENTE VE ÜLKEYE HİZMET EDENLER, ÇÖZÜM ÜRETENLER, KENT YAŞAMINI AYAKTA TUTANLAR BELEDİYE EMEKÇİLERİDİR. ANCAK BU DESTANDA ONLARIN SÖZÜ YOKTUR, GÖRÜLMEZDİR. ONLARCA EMEKÇİNİN MAAŞI KARŞILIĞI PARAYI ALAN BAŞKANLAR İŞÇİNİN ÜCRETİNİ DAHİ ÖDEMEKTEN ACİZDİR. KENT EMEKÇİSİNİN HAKKI VERİLMELİ, KENT KARARLARINDA SÖZÜ OLMALIDIR.

+SORMALIYIZ! HALK BU SEÇİM İŞİNİN NERESİNDE? SADECE OY DEPOSU MUDUR? BİZİ SEÇİN GERİSİNİ MERAK ETMEYİN DİYENLERE SÖZÜMÜZ; HALKIN YAŞAMINA DAİR HER KARARDA, ÖNCELİKLERİN SAPTANMASINDA, UYGULAMANIN DENETİMİNDE HALKIN İRADESİ DİKKATE ALINMALIDIR. SEÇİLEN MECLİS ÜYELERİ BU GÖREV VE SORUMLULUKLA HAREKET ETMEKLE YÜKÜMLÜDÜR. İŞLERİ İHALE ARACILIĞI YAPMAK DEĞİL HALK ADINA ÇALIŞMAKTIR, HESAP SORMAK VE VERMEKTİR.

+ÜLKEMİZ GİBİ KENTİMİZİN DE TARIM ALANLARI, ZEYTİNLİKLERİ TAHRİP EDİLMEKTE; VERİMLİ ARAZİLERİ SERMAYE TEKELLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEKTE; VERİMLİ TOPRAKLARI MADEN ŞİRKETLERİNİN TALANINA SUNULMAKTADIR. BALIKESİRİN %74Ü RUHSATLANDIRILMIŞTIR. HALKIN TOPRAĞI, SUYU, HAVASI ZEHİRLENMESİ PAHASINA BURALARDA ALTIN, GÜMÜŞ ÇIKARTILMAKTA; GERİYE KİRLETİLMİŞ BİR ÇEVRE BIRAKILARAK TERK EDİLMEKTE. ÜSTELİK BÜTÜN BUNLAR 1. DERECE DEPREM BÖLGESİ VE FAY HATLARI ÜZERİNDE OLMAKTA. ANCAK MADEN ŞİRKETLERİ GİBİ MÜTEAHHİTLER VE YEREL YÖNETİCİLER YENİ RANTLAR ELDE ETMEK İÇİN ADETA DEPREM OLMASINI BEKLER DURUMDALAR. HALKIMIZIN DEPREM DİRENÇLİ KENTLERE KAVUŞMASI BU CİNSTEN POLİTİKACILARIN YAPACAĞI İŞ DEĞİLDİR. BUNU 6 ŞUBAT SONRASI GÖRDÜK, DEPREM BEKLEYEN İSTANBUL HALKI ENDİŞEYLE AYNI AKİBETİ BEKLEMEKTEDİR.

+MARMARA DENİZİ VE KÖRFEZE AÇILAN İLÇELERİMİZİN YILLARDIR DİLE GETİRDİĞİ BİR DENİZ KİRLİLİĞİ ADETA FELAKETE DÖNÜŞMÜŞTÜR. TAMAMLANMAYAN ALT YAPI, YETMEYEN KANALİZASYON VE ARITMA SİSTEMİ, ÇEŞMELERİNDEN AKMAYAN SU ŞEBEKESİ İLE BELEDİYE ŞİRKETİ BASKİ NE İŞE YARAMAKTADIR? BELEDİYE BAŞKANI RANT VE NÜFUS OLUŞTURMA KAPISI OLAN 15 ŞİRKETE EK BİR DE KENDİ REKLAMINI YAPMAK ÜZERE ULUSAL ÇAY KAHVE ŞİRKETİNİ KURMUŞTUR. BU GÖZ BOYAMACILIK DEVRİ KAPANMALI, TÜCCAR SİYASETİ BELEDİYELERDEN UZAKLAŞTIRILMALIDIR. ÇOCUKLAR, GENÇLER, KADINLAR, TÜM EMEKÇİ AİLELERİ SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN BELEDİYE HİZMETLERİNİN ÜRETİLMESİNİ HAKLI OLARAK İSTEMEKTEDİR. HER MAHALLEDE KREŞLER KÜLTÜR SANAT VE SPOR MERKEZLERİ HALKIMIZIN İHTİYACI VE HAKKIDIR.

EMEK PARTİSİ VE YEREL YÖNETİM ADAYLARI OLARAK HALKIMIZA SÖZÜMÜZ EMEKÇİNİN VE HAKLININ YANINDA OLACAĞIMIZ SÖZÜDÜR.

BİLİYORUZ Kİ İKTİDAR VE DÜZEN MUHALEFETİ ANLAYIŞINDAKİ BELEDİYECİLİĞİN DERDİ HALKIMIZIN CANI, GÜVENLİĞİ, SAĞLIĞI, GELECEĞİ, YAŞAMA ARZUSU DEĞİLDİR. O NEDENLE;

YAŞAMAK İÇİN BİRLEŞMELİ VE ÖRGÜTLENMELİYİZ.

EMEK PARTİSİ OLARAK BU SEÇİMLER NETİCESİNDE 1 NİSANDA İKTİDARA DERS VERMİŞ BİR MÜCADELENİN ADIMLARINI BİRLİKTE ATMIŞ OLMAYI DİLİYORUZ.  dedi.

Daha sonra küsüye çıkan Edremit belediye başkan adayı Ahmet Demirel kısa bir konuşma yaptı.

Demirel; emekli işçi ve halen işçi olarak çalışan emekli bir kardeşiniz olarak belediye başkanlığına aday oldum. İşçilerin emekçilerin de siyaset yapma siyasete katılma ve yönetme hakkı vardır. Eğer biz emekçiler birleşerek kendi içimizde adaylarımızı çıkarmazsak bu rantçı rüşvetçi ihaleci betoncu düzen anlayışı devam eder dedi. Bizler emeğin adayları olarak rantçı değil halkca belediyecilik için, kentler halkındır halk yönetmeni şiarıyla yola çıktık. El ele verirsek bir araya gelirsek mücadele edersek biz kazanırız, dedi.

Daha sonra Balıkesir belediye meclis üye adayları tek tek anons edilerek sahneye çıktılar. Büyükşehir belediye başkan adayı Levent özel ve Edremit belediye başkanı Ahmet Demirel ile belediye meclis üyeleri hep beraber resim verdiler.

Kitle işçiler partiye partiye iktidara, iş ekmek özgürlük mücadelemiz, kentler halkındır halk yönetsin şeklinde sloganlarla adaylara destek verdi.

Emek partisi adaylarından sonra salonda bulunan meslek örgütleri ve sendika temsilcileri birer konuşma yaptılar.

Konuşmalarda birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

Konuşmaların ardından salonda bulunanlar davul zurna eşliğinde halaya durdular.

Daha sonra Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı A. Levent Tüzel, Edremit belediye başkan adayı Ahmet Demirel ve partililer Altınoluk meydanında seçim broşürlerini dağıtarak halkla ve esnafla sohbet ettiler. Gezi sırasında megafonla sesli ajitasyonlara zaman zaman halktan insanların alkışla karşılık verdiği görüldü.