Halk TV'de yayınlanan ve İpek Özbey'in sunduğu Sadece Soruyorum programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" sorusuna  "Bu dönem kişisel hesapların, kişisel dertlerin önünde bir dönem. Ben CHP'nin bir neferiyim, has bir evladıyım. Elbette ki benim adayım genel başkanımdır" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yayınlanan ve İpek Özbey'in sunduğu Sadece Soruyorum programına katıldı. Burada Özbey'in sorularını yanıtlayan İmmaoğlu, pek çok konuya da değindi. İstanbul'daki ulaşım zammına ilişkin konuşan İmamoğlu, "Belediyenin yapmış olduğu zamlar sonuçtur. Sebep enflasyonla mücadeleyi başaramayan, elektriğe, doğalgaza zam yapan hükümettir" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDEKİ FAKİRLİĞİN, YOKSULLUĞUN SEBEBİ BELEDİYELER DEĞİL HÜKÜMETTİR"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) toplu ulaşımda yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilere uygulanmaması için teklif sunacaklarını açıklamasına "Siz sadece 4 ay içerisinde yüzde 110 civarında mazot zammı yapmışsanız mümkün değil" diyen İmamoğlu, "İETT'nin günlük açığı 12-13 milyon liralara çıkmaya başladı. İBB ayda 550-600 milyon lira sübvansa etmek zorunda. Belediyenin yüzde 25 bütçesi bu. Bunla baş etmek mümkün değil. Belediyenin yapmış olduğu zamlar sonuçtur. Sebep enflasyonla mücadeleyi başaramayan, elektriğe, doğalgaza zam yapan hükümettir. Bu ülkedeki fakirliğin, yoksulluğun sebebi belediyeler değil hükümettir" yanıtını verdi.

"ULAŞTIRMA BAKANI ZAVALLI BİR ARKADAŞTIR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na tepki gösteren İmamoğlu, "Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş 'Atatütk Havalimanı konusu kapandı' diyor. Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Sen Atatürk Havalimanı'na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver" diye konuştu.

"ELBETTE Kİ BENİM ADAYIM GENEL BAŞKANIMDIR"

Ayrıca "Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Benim ağzımdan hiç kimse şuraya adayım, buraya adayım diye duymadı. Böyle bir şeye adayım denmez. Birileri sizi gösterir. Şu anda Türkiye olağanüstü bir dönem geçiriyor. Bu dönem kişisel hesapların, kişisel dertlerin önünde bir dönem. Ben CHP'nin bir neferiyim, has bir evladıyım. Elbette ki benim adayım genel başkanımdır" ifadelerine yer verdi.