Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Öztürk, yarin.net.tr yayınında değerlendirmelerde bulundu. Öztürk, “Biz de ortak aday olması düşüncesindeyiz. HDP de zaten o düşüncede. Ancak şu aşamada HDP’nin de kendi örgütünü, kitle birikimini, politik hattını gözetmesi gerekiyor. Hiçbir alternatif öne sürmeden de bu yolda yürüyemez. Bunlara bağlı olarak, ben de adayımı belirtebilirim diyor. HDP’nin bu yaklaşımını da doğal karşılıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“İSTEMİYORSANIZ BUYRUN GÖRÜŞÜN”

Millet İttifakı’na seslenen Öztürk, HDP’nin aday çıkarmasını istemiyorsa HDP’yle görüşmesi gerektiğini ifade etti:

“Demirtaş diyor ki bir kahvaltı edebiliriz" ona bile tereddüt ediyorlar, buna bile hakkıyla bir cevap verilmiyor. İyi Partililer "Bizim HDP ile hiçbir ilişkimiz olamaz" dediler.  İyi Parti böyle diyorken, Millet İttifakı'ndan farklı bir dönüş olamıyorken, HDP’nin kendisine göre bir aday çıkarmayı düşünmesi söz konusu olamaz mı? Kendisine göre bir aday çıkarmasını düşünmüyor iseniz, buyrun HDP burada konuşun, görüşün.”

“AKP BİLE GÖRÜŞÜYOR, 6’LI MASA PARMAĞINI KIPIRDATMIYOR”

HDP ile AKP’nin bile bakanıyla birlikte görüştüğünü hatırlatan Öztürk, Altılı Masa’nın HDP ile görüşmemesini şöyle değerlendirdi:

“En azından AKP'nin görüşebildiği kadarıyla gidin görüşün. AKP bile kendisinin "fake" anayasa değişikliği görüşmesi için bakanıyla birlikte görüşüyor. Normalde demokrasiyi, parlamentonun işleyişini, meşruiyetini bundan fazla savunduğunu, güçlü parlamento istediğini söyleyen altılı masa grubunun serçe parmağını dahi kıpırdatmadığını görüyoruz.” HDP’nin “biz yine de müzakereye açığız, yani bunu görüşmek istediğiniz her aşamada biz sizinle görüşürüz.” dediğini belirten Öztürk, müzakere kapılarının kapatılmadığını vurguladı.

“EN DOĞRUSU ORTAK ADAY, HDP DE BUNU GÖZETİYOR”

“Ortak bir aday olması, herkesin onu desteklemesi ve seçimin birinci turunda bu işin bitirilmesi en doğrusudur. Öncelikle mevcut hükümetin gönderilmesi gerekir” diyen Öztürk, HDP’nin de bunu gözettiğini belirterek değerlendirmesini şu cümlelerle sonlandırdı:

“Çünkü bu iktidar çok tehlikeli, çok karanlık ve çok despotik. Demokrasi konusunda böyle ihlallerde bulunan hükümet görülmedi, iktisadi olarak da böyle bir iktidar görülmedi.  Bunun alternatifi olabilecek, yani bu iktidarın yerine gelebilecek herhangi bir oluşum, en azından bu dozda bir anti demokrasi uygulamayacaktır. Bu da elbette ki mevcut AKP hükümetine oranla iyidir. Bir tür demokrasi cephesini organize edebiliriz. Emek ve Özgürlük İttifakı da bu eksende organize edilmiş bir ittifaktır. O nedenle de biz demokrasi bloğunun ana gövdesi, lokomotifi olabiliriz.”