Eğitim-Sen Bursa Şubesi’nin 11 yıldır düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu resim yarışması, Bursa Valiliği tarafından iptal edilmişti. Bursa Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Görevde olmadığım tarihlerde ve öncesinde onay vermediğim bir konu ile ilgili bilgim dışında alınmış sosyal medyada dolaşan onay; derhal iptal edilmek üzere valilik makamına sunulmuş ve ilgili onay valiliğimizce iptal edilmiştir. İlgililer ile ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır" demişti.

YARIŞMA 11 YILDIR DÜZENLENİYOR

Eğitim Sen Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem, konuyla ilgili olarak ANKA Haber Ajansı’na konuştu. 11 yıldır 25 Kasım ve 8 Mart günlerinde kadına yönelik şiddet konulu resim yarışması yaptıklarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli izinleri aldıklarını, yarışma sonucu öğrencilerin resimlerini sergilediklerini ve küçük ödüller verdiklerini anımsatan  Erdem, bu yıl da aynı başvuruyu yaptıklarına dikkat çekti. Erdem, şöyle konuştu:

"Toplumsal cinsiyet eşitliğinden rahatsız olan birileri henüz onay yazısı bize gelmeden fotoğraflarını çekerek birtakım yandaş medyaya ve yandaş sendikalara servis ettiler. Daha sonra farklı yayın organlarında çıkan yazılar üzerine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bizlere haber vermeden, bildirim yapmadan verdiği onayı iptal ettiğini duyurdu. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin neyinden rahatsız oldunuz? Yaptığımız basın açıklamasında çocuklarımızın yaptığı resimleri gösterdik. Bu çocukların yaptığı resimlerin neyinden rahatsız oldunuz? Kadını birey olarak görmeyen, 5-6 yaşındaki çocukların evliliğini hatta cinsel ilişkiyi normal gören zihniyetin baskısı sonucu resim yarışmamızın iptal edildiğini düşünüyoruz. Bunun takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız."