WhatsApp Image 2023-10-20 at 01.49.48 (1)Haber: Atilla Yoğurtçu

Edremit Demokrasi Platformu Filistin Gazze'deki Baptist Hastanesi katliamı ve sürmekte olan savaş için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Platform bileşenleri adına açıklamayı Emek partisi Edremit ilçe başkanı Fikriye Yadırgı okudu açıklamada; 

"Soykırıma Dur Diyelim, İçeride Ve Dışarıda Barış Mücadelesini Yükseltelim"

"17 Ekim tarihi, insanlık tarihinde kara bir gün olarak anılıyor. Sağcı, ırkçı, faşist İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'nde bulunan çocuk hastaların tedavi gördüğü hastaneye düzenlediği saldırı sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. 

Bu acımasız saldırı, "kararlılık gösterisi" adı altında gerçekleştirilmiş olmasına rağmen en temel ahlaki ve insani değerleri yok sayarak barbarca bir eylemi temsil etmektedir. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkûm edilmiş ve lanetlenmiştir. 

Benzer katliamların önlenmesi ve hesap sorulması için, bu tür suçları işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan saldırıları talimatlandıranların savaş suçları mahkemesinde yargılanması için acil girişimlerde bulunulmalıdır. Denilen açıklamada 

Ayrıca, emperyalist hegemonik güçlerin etkisizleştirdiği Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin hemen toplanması ve sürecin başlatılması çağrısında bulunulmaktadır. 

İsrail hükümeti, daha fazla suça bulaşmamak, barış ve diyalog yoluyla sorunları çözmek için saldırıları derhal durdurmalı, ateşkes sağlamalı ve insani yardımlara yönelik engelleri kaldırmalıdır. 

Sermaye ve kapitalist sistem, çoklu krizlerin üstesinden gelmek adına milliyetçilik, ırkçılık ve gericilik üzerinden savaş silahına sarılmıştır. Bu, artan silahlanma yarışı ve birçok ülkede sağcı, ırkçı ve gerici partilerin iktidara gelmesi ile daha da güçlenmiştir denilirken. 

ABD ve diğer emperyalist güçler arasındaki çıkar çatışmaları, Ortadoğu ve Ukrayna başta olmak üzere birçok bölgede çatışmaların artmasına ve açık bir dünya savaşının tehlikesinin daha da yakın hale gelmesine neden olmuştur. 

Bu nedenle, dünya çapındaki ezilen halklar ve emekçiler savaşı durduracak olanlardır. Tüm emek ve demokrasi güçlerine çağrıda bulunarak, barış mücadelesini yükseltme çağrısı yapılmaktadır. 

Filistin halkı, somut adımlar ve gerçek çözümler beklemektedir. Bu bağlamda, saldırıların derhal durdurulması, ateşkesin sağlanması, Filistin'e uygulanan ablukanın kaldırılması, İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve emperyalist güçlerin bölgeden çekilmesi gerekmektedir. 

İkili anlaşmaların iptal edilmesi ve Filistin halkına ekonomik ve sosyal destek sağlanması da önemlidir. Filistinlilerin hak eşitliği tanımayan her türlü "çözüm" reddedilmelidir. 

Edremit Demokrasi Platformu olarak, İsrail'in Gazze'deki hastaneye ve sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor ve bölgede barış, ülkede demokrasi için emperyalizme ve işbirlikçilere karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyoruz. 

Filistin Halkı Yalnız Değildir! Siyonist İsrail Yenilecek, Direnen Filistin Halkı Kazanacak!"  denilerek açıklama sonlandırıldı.

WhatsApp Image 2023-10-20 at 01.49.48 (2)