Edirne’de bugün gram altının satış fiyatı bin 285 lirayı gördü. Kuyumcu Rahmi Cömert, altın fiyatlarının seyrine ilişkin şunları söyledi:

"TALEP DAHA FAZLA OLACAĞI İÇİN FİYATLAR DURMAYACAK"

"Altın bugün bin 285 liradan işlem gördü. Fiyatlar yukarı yönde hareket edecek diye düşünüyorum. İnsanlar hala geç kalmış değiller. Paraları varsa kenarda altına yatırım yapmalarını öneriyorum. Altın iyi prim yapacak. Bu sene altın yılı diyorum. Daha önce de aynı şekilde söylemiştim. Altın bayramda bin 400 lira civarında olacak. Seçimden sonra bin 400’ü geçecek. Yıl sonunda 2 bin lirayı göreceğiz. Kesinlikle altın en güvenli liman. Herkesin parasını başka yatırımlara değil, altına yönelmesini tavsiye ediyorum. Zaten düğün sezonu geliyor. Talep daha fazla olacağı için fiyatlar durmayacak. Kesinlikle ufak yatırımcının altına yatırım yapmasını öneriyorum."

"TALEP OLDUKÇA ALTININ FİYATI YUKARI YÖNLÜ İLERLEYECEKTİR"

Altın toptancısı Uğur Demir ise şunları söyledi:

"Bu aralar satışlarımız oldukça arttı. Bunun sebebi ise, fiyatta yukarı yönde yukarı yönde hareketlerin, dalgalanmaların olması, insanların altına rağbet etmesidir. Bu şekilde arz talep oldukça altının fiyatı yukarı yönlü ilerleyecektir. Bin 400 seviyesini aşacaktır, seçimle beraber. Seçimden sonra 2 bin seviyesine çıkacaktır. Zaten şu an onsta da oynama var, yukarı yönlü.  Seçimden sonra büyük bir ivme yukarıya doğru ben bekliyorum."