Edirneliler, sabahın erken saatlerinde depremzedelere yardım etmek için ellerinde kolilerle Mimar Sinan Spor Salonuna ve Atatürk Kültür Merkezi’ne gitti. Guruplarına göre ayrılan yardım malzemeleri, gönüllüler tarafından kolilenerek tırlara yüklenip bugün deprem bölgesine ulaştırılmak üzüre yola çıktı.

"EDİRNELİLER BU SINAVDAN MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE BAŞARIYLA ÇIKTILAR"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Edirneliler gerçekten ne kadar güzel yürekli ne kadar muhteşem insanlar olduklarını bir kez daha gösterdiler. Zaman zaman bizi ayıran nedenler olabilir ama bugünler zor günler… Bu günler birlik olma günleri, bugünlerin siyaseti yok, bugünlerin siyasi düşüncesi yok. Bugünlerin farklı inançlardan farklı milletlerden olma düşüncesi yok. Bu bir insanlık sınavı ve Edirneliler bu sınavdan her zaman olduğu gibi muhteşem bir şekilde başarıyla çıktılar. Minnettarım ben bu şehirde yaşamaktan bu şehrin bir vatandaşı olmaktan Edirnelilerin belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duydum, bir kez daha sağolsunlar. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yardımlarımız devam ediyor. Onların bize ulaştırdığı her eşyayı her malzemeyi mutlaka deprem bölgesine ulaştıracağız. Arkamda gördüğünüz tır yükleniyor, şu anda… Bizim belediye olarak gönderdiklerimizin dışında vatandaşlarımızın getirdiği eşyalarla ilk tır bu, Hatay’a gidecek. Bundan sonraki Malatya’ya gidecek. Bu şekilde koordineli bir şekilde diğer kurumlarla hepsini bugün sevk edeceğiz."

Paketlemeye yardım eden gönüllü Ensar Açıkgöz de, "Burada biz de battaniyeler getirdik. Burada malzemeleri kolilere dolduruyoruz. Üstüne ne olduğunu yazıyoruz. Biz gıda alanında yardım ediyoruz. Burada teknolojiden her şeye kadar var. Taşıyoruz, diziyoruz. Tırın gelmesini bekliyoruz" dedi. Öte yandan vatandaşlar Kızılay'a kan bağışında da bulundu.