Bianet’in haberine göre, Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik hedef gösterme çabaları ve saldırılar her geçen gün artsa da sokakta yaşayan hayvanları korumaya ve onlara yuva bulmaya yönelik adımlar da artıyor.

Başta Türkiye genelindeki büyükşehir belediyeleri olmak üzere, hayvan hakları savunucuları ve yerel gönüllüler daha çok hayvanın bir evi olması için çabalıyor.

Sokaktaki hayvanların yaşam hakkı için çalışan gönüllü ve aktivistler, "Satın alma, sahiplen" çağrılarını da her seferinde yineliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) #SemtPati uygulaması, bu amaca hizmet eden uygulamalardan biriydi.

 

E-DEVLET'TEN YENİ EV ARKADAŞINIZI BULUN

Şimdi ise e-Devlet üzerinden barınaklarda yaşayan hayvanlara yuva olmak mümkün. Yaklaşık beş dakikanızı alacak bir işlemle, yeni ev arkadaşınızı bulabilirsiniz. İzleyeceğiniz yol ise şöyle:

  • e-Devlet'e girip hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Arama çubuğuna "Hayvan Sahiplenme" yazın.
  • Önünüze gelen seçeneklerden istediğiniz barınağı seçin.
  • Yeni ev arkadaşınızın kim olmasını istediğinizi seçin.
  • Başvurunuzu yapın.
  • Barınakla iletişime geçin.
     



e-Devlet'in yeni uygulamasında şimdilik üç belediyenin; Ankara Keçiören Belediyesi ve İstanbul Büyükçekmece ve Bağcılar Belediyelerinin barınaklarındaki hayvanların bilgileri yer alsa da, uygulamanın önümüzdeki günlerde geliştirilmesi planlanıyor.

Önümüz kış, sokaklar soğuk ve sokakta yaşayan hayvanların beslenme imkânları kısıtlı. Evimizde bir hayvana yer açmak ise hiç zor değil.