“FAİZİMİZİ TEK HANELİ RAKAMA İNDİRMELİYİZ” 

Televizyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Avrupa’daki faiz artırımlarının düşük olduğunu söyledi ve “Para piyasası kurulu yüzde 12’ye indirdi. Temennim odur ki bundan sonraki toplantısında bunu biraz daha indirmek suretiyle faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türk Lirası’nın değer kaybetmesine dair bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Biz altı sıfırı attığımız zaman TL değer kazandı mı? Biz altı sıfırı attık. Tuvaletin fiyatı 1,5 milyondu. Altı sıfırı atınca paramız bir anda değer kazandı.

“Biz yavaş yavaş paramıza değer kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Neyle? Faizi düşürmek suretiyle.

“Yatırımcı daha ucuz krediyle daha fazla yatırım yapabilecek. Faiz artarsa yatırımcı finans sektörüne çalışıyor. Soygun orada. Biz o soygunu engelliyoruz.

“Şu anda Merkez Bankası’nın gücünü kaybetmesini bekleyenler avucunu yalamaya devam edecekler.”

Katıldığı CNN Türk kanalında soruları yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

“Şehit Polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralımıza şifalar temenni ediyorum. Polislerimiz ve bekçilerimiz kahramanca mücadele verdiler. CHP'nin bu teröristlerden biri geçmişte gazeteci olarak savunmuş olması gündeme geldi. Devlerin sözüne kulak verselerdi böyle utanılacak duruma düşmezlerdi. Ancak utanmaları yok. Yargı bunları terörist oldukları için mahkum ediyor veya tutukluyor.

'Resmi internet sitelerinde de tutuklu gazeteci diye gösterdikleri raporu hala gezdiriyorlar. O zaman bu teröristin hala arkasındalar. Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik sorunudur.

Edirne'de tutuklu mahkum olanlar da aynı. Bunlar Diyarbakır'da 50 vatandaşımızın ölümüne neden olmadı mı?

ABD'YE DİYORUZ Kİ TÜRKİYE GİBİ BİR MÜTTEFİK BULAMAZSIN

ABD, her şeyden önce NATO'da beraber olduğumuz üyeler arasında adil davranmıyor. Yunanistan NATO'da beraber olduğumuz bir ülke, Türkiye'de beraber olduğumuz bir ülke. Türkiye NATO'da ilk 5 içerisindeyiz. ABD'nin adalara yüklü silah göndermesi kabul edilir birşey değil. ABD'nin bunlara vermiş olduğu zırhlı araçları konuşlandırılması İHA'larımız ile tespit edildi. Bize bunları Rusya için kullanıyoruz diyorlar. ABD'ye diyoruz ki Türkiye gibi bir müttefik bulamazsın. Yeri geldiğinde bunu söylüyorsun.

Yunanistan görüşmeden kaçıyor. Buralar gayriaskeri adalar. Bunların uluslarası yargının önünü tıkadığını görüyoruz. Bu adaları silahlardan arındırmaları şart. Yunanistan'da 9 adet ABD üssü mevcut.

Biz duramayız. Kuzey Kıbrıs'ta ne gerekiyorsa adımları atıyoruz. Asker en kolayı. Bizim 40 bine yakın askerimiz var orada. Silah, mühimmat, araç, gereç konusunda adımlarımız atıyoruz.”

ZELENSKİY 4 BÖLGEYLE İLGİLİ DESTEĞİMİZİ, PUTİN'İ İKNA ETMEMİZİ İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Referandum) Sayın Zelenskiy 4 bölgeyle ilgili desteğimizi, Putin'i ikna etmemizi istiyor. Yarın Sayın Putin'le bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum.

GÜNEY KIBRIS’A UYGULANAN SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASINA İLİŞKİN:

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) silah ambargosunu tamamen kaldırma kararını da değerlendiren Erdoğan, "Ada'da bir de silahlanma yarışına sokacaktır. Biz de tabi ki Kuzey Kıbrıs'ta ne gerekiyorsa adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Bizim orada 40 bine yakın askerimiz var. Bunun dışında silah, mühimmat, araç gereç bu konularda adımlarımızı atıyoruz. Bu son adımı da cevapsız kalmayacağını, Kıbrıs Türk halkının güvenliği için ne gerekiyorsa yapılacak" ifadelerini kullandı.

BİZİM ORADA 40 BİNE YAKIN ASKERİMİZ VAR

Ada'da bir de silahlanma yarışına sokacaktır. Biz de tabi ki Kuzey Kıbrıs'ta ne gerekiyorsa adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Bizim orada 40 bine yakın askerimiz var. Bunun dışında silah, mühimmat, araç gereç bu konularda adımlarımızı atıyoruz. Bu son adımı da cevapsız kalmayacağını, Kıbrıs Türk halkının güvenliği için ne gerekiyorsa yapılacak.

ABD ambargoyu kaldırsa da kaldırmasa da, "Türkiye sen ne yaparsan yap" diyor. Lozan'a baktığımız zaman bir defa buralar silahtan ari olan adalardır. Bu adalara ABD maalesef, ne Lozan'ı ne Paris'i dinliyor. Bunları dinlemeden bu adımları attı, atıyor.