Haber: Emine Ocakçı / Artvin Gazeteleri

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, seçimlere AKP listelerinden gireceklerini, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini duyurmasının ardından partililer bu karara sert tepki verdi.

Partisi için sahada aktif çalıştığını ifade eden Altunkaya, “Önceki seçimlerde Demokratik Sol Parti kazansın diye Artvin’de 257 köy gezdim. Emek verdiğim partinin ülkenin köküne dinamit koymuş bir parti ile iş birliği yapılmasını kınıyorum.” dedi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in kurduğu partinin Kılıçdaroğlu’nun karşısında olmasını siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiren Altunkaya, “Bülent Ecevit’in siyasi mirasını, başta AKP olmak üzere Cumhur ittifakı saflarında kişisel istikballeri uğruna tüketilmesini, bugün ülkenin tek kurtuluş adresi olan CHP ve Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na karşı durulmasını siyasi ahlaksızlık olarak değerlendiriyorum. Çünkü AKP ve paydaşları siyasi varlıklarının temelinde Ecevit ve Cumhuriyet düşmanlığı yatmaktadır.” diye konuştu.

DSP Genel başkanı Önder Aksakal’ın DSP anlayışını temsil etmediğine vurgu yapan Aksakal, “AKP’nin kapı kolu vidası işlevi görmek ve kuyruğuna takılarak DSP’nin geçmişine adeta küfreden Aksakal yönetimindeki bugünkü DSP yönetimi, merhum genel başkanımız Halkçı Ecevit’in anlayışını temsil etmemektedir. Geçmişte Ecevit’in yol arkadaşlığını yapmış, DSP’li herkes gibi bende Aksakal yönetimindeki Bülent Ecevit anlayışını terk eden,  Ecevit’in mirası DSP’yi Cumhur ittifakının paspası yapma cüretini gösteren anlayışı kınıyor, merhum genel başkanımızın manevi huzurunda söz veriyorum ki, tüm gücümüzle halkçı bir anlayışla yola çıkan Millet ittifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.” ifadelerini kullandı.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu