DSP Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz, Genel Merkez’in kararını tanımayarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini ilan etti.

HABER: Songül MAZLUM

DSP Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz, parti binasında yönetimi ve CHP Trabzon milletvekili aday adayı Sibel Suiçmez’in katılımıyla toplantı düzenledi. Toplantıda DSP Genel Merkezi’nin “Cumhur İttifakı ile hareket edeceğiz” açıklamasına tepki gösterilerek, İl Örgütü’nün Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği ilan edildi.  DSP İl Başkanı Hadiye Solmaz, Trabzon milletvekili aday adaylarını da geri çektiklerini ilan etti. Genel Merkeze yönelik sert açıklamalarda bulunan Başkan Hadiye Solmaz, “Demokratik Sol parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde ‘Cumhur İttifakı listelerinden seçimlere giriyoruz’ şeklindeki Cumhur İttifakı’na destek verileceğine yönelik açıklamasını Trabzon İl Örgütü olarak kabul etmiyoruz, şiddetle reddediyoruz.” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN ÖNDER AKSAKAL’I İSTİFAYA DAVET ETTİLER

Genel Başkan Önder Aksakal’ı istifaya davet eden DSP İl Başkanı Hadiye Solmaz, “Biz gerçek Demokratik Solcular, DSP Genel Başkanı’nın örgütlerin eğilimini dikkate almadan; ülke menfaatini değil, şahsi menfaatleri dikkate alarak yapmış olduğu bu kabul edilemez karar ve açıklama nedeniyle Sayın Aksakal’ı istifaya davet ediyoruz. Sayın Ecevit’in bize emanet olarak bıraktığı siyasi mirasına bugüne kadar onurla sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

“ADAYLIK BAŞVURUMUZU GERİ ÇEKTİK, KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

Başkan Hadiye Solmaz, “Demokratik Sol’un kurucusu ve kuramcısı olan Sayın Bülent Ecevit’in bize gösterdiği yolda, onurumuzla partimizi temsil edeceğimizi, bizleri temsil etmeyen bu kararı tanımayacağımızı, Trabzon İl Örgütü olarak Genel Merkeze gönderdiğimiz  adaylık başvurularımızı geri çektiğimizi, seçimlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi destekleyeceğimizi beyan ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

TÜM ÖRGÜTLERE KARARI TANIMAMA ÇAĞRISI YAPTILAR

Türkiye’deki tüm örgütlere de çağrı yapan Hadiye Solmaz, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Trabzon’dan ülkemizdeki tüm örgütlerimize Genel Merkezin aldığı bu utanç kararını kabul etmeme, Genel Başkanı istifaya çağırarak, seçimlerde ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, özgürlük, barış ve demokrasi için Millet İttifakı’nı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleme çağrısı yapıyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır inancıyla kamuoyunun bilgisine sunarız.”

“GÖREVDEN ALINABİLİRİM HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL”

Toplantının ardından Genel Merkez tarafından görevden alınabileceğinin hatırlatılması üzerine Başkan Hadiye Solmaz, “Ben hiç önemsemiyorum.  Alabilirler de, hiç önemli değil.  Ben DSP’de 97’den beri buradayım. 25 yıldır hiç ayrılmadan emek veriyorum. 1999’dan beri de yanımızda bulunan Sibel Hanım’la aynı doğrultuda aynı mücadeleyi verdik. Benim için görevden alınıp alınmamak hiç önemli değil.” ifadelerini kullandı.

SİBEL SUİÇMEZ: “GÖSTERMİŞ OLDUĞU DİK DURUŞ NEDENİYLE TEBRİK EDİYORUM”

Toplantıya katılım sağlayan CHP Trabzon milletvekili aday adayı Sibel Suiçmez de, “Ben CHP Trabzon milletvekili aday adayı olarak Demokratik Sol Parti İl Başkanı’nın yapmış olduğu DSP Genel Merkezinin Cumhur İttifakı ile birlikte hareket edeceklerine dair kararından sonra ortaya koymuş olduğu dik duruş nedeniyle tebrik etmeye ve bize vermiş olduğu destekten dolayı da teşekkür etmeye geldim.” şeklinde konuştu.

“RAHMETLİ BÜLENT ECEVİT’İN KEMİKLERİNİ SIZLATACAKTIR”

“2018’de Cumhur İttifakı’na destek vermeyen parti 2023’te destek veriyor. Ne değişti?” sorusu üzerine Başkan Hadiye Solmaz, “Şahsi menfaatler diyelim. Son çare olarak mı gördüler, bilemiyorum. Çok tehlikeli bir durum söz konusu. DSP Genel Başkanı’nın HÜDA-PAR’la aynı fotoğraf karesine bile girmesi kabul edilir bir durum değil. Rahmetli Bülent Ecevit’in de kemiklerini sızlatacaktır.” açıklamalarında bulundu.