Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün baş başa bir görüşme gerçekleştiren ve partisinin Cumhur İttifakına gireceği konuşulan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, seçime tek başlarına gireceklerini açıkladı.

DSP Genel Merkezi'nde düzenlenen Parti Meclisi toplantısının ardından konuşan Aksakal, Başkanlık Kurulunun Genel Başkan olarak kendisine tam yetki verdiğini söyledi.

“GÖRÜŞME TALEBİ GELMEDİ”

Aksakal, DSP olarak bugüne kadar herhangi bir ittifak ile görüşmediklerini ifade ederek "Cumhur İttifakı'ndan veya Millet İttifakı'ndan herhangi bir görüşme talebi gelmedi." dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlere katılacak partileri ilan edeceğini anımsatan Aksakal, DSP'nin de seçimlere katılacak yeterliliğinin olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim kararının açıklanmasına ilişkin Aksakal şunları söyledi:

"Seçim kararının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Deprem felaketini yaşadığımız bu dönemde aynı zamanda seçim çalışmalarının da yapılacak olması bir zorunluluk olsa da yaşamını yitiren ve yaralı yurttaşlarımızı aklımızdan, gönlümüzden çıkardığımız anlamına gelmemelidir. Kendi mecrası içerisinde bu çalışmayı yürüteceğiz." (AA)