Yerel gazeteciler, kentlerde yaşanan son gelişmeleri Gazeteci Bekir Güneş'in sunduğu dokuz8YEREL Programı'nda paylaştı.

Şanlıurfa'da yetersiz aşılama oranına dikkat çekilirken, Mersin'de biokütle santralinin yakıt ihtiyacı için ardıç ağaçlarının kesildiği kaydedildi.

"AKP'LİLER 'KİMSEYİ ÜYE YAPAMIYORUZ' DİYOR"

Gaziantep'ten Ali Vefa Yurdal, "AKP Genişletilmiş İl Toplantısı'nda partililer 'Kimseyi üye yapamıyoruz. Herkes bizi yalancılıkla suçluyor' açıklamasında bulundu" bilgisini aktardı.

Bursa'dan Cevriye Coşkun Kayış ise, "Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün pazar yerinin temizlenmesine dair paylaşımında pazardan sebze toplayan halka yönelik ifadeleri tepki çekti" diye konuştu.

"CHP'LİLER SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI GEREKÇESİYLE İFADEYE ÇAĞRILDI"

Eskişehir'den Ozan Devrim Yay da, CHP'lilerin sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ifadeye çağrıldığını aktardı:

"CHP İl Başkan Yardımcısı Kazım Durur ve İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler, AKP'nin şikayeti üzerine sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ifade verdi."

"ŞANLIURFA'DA AŞILAMADA İSTENİLEN HEDEFE ULAŞILAMIYOR"

Şanlıurfa'dan Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi de, kentteki koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında devam eden aşılama sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Şanlıurfa'nın aşılama oranı en düşük kentlerin başında yer aldığını hatırlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Aşılamada istenilen hedefe ulaşılamıyor. Teşvik anlamında, arzu edilen bir kampanya göremiyoruz. Sadece masa başından yapılan çağrılar var."

"BİOKÜTLE SANTRALİNİN YAKIT İHTİYACI İÇİN ARDIÇ AĞAÇLARI KESİLİYOR"

Mersin’den Gazeteci Abidin Yağmur ise, kentteki dolay katliamına dikkat çekti ve Erdemli ilçesinde ardıç ağaçlarının bulunduğu 4 bin dönümlük arazinin Orman Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini ifade etti:

"Erdemli ilçesinde, Karaman'da kurulan bir biokütle santralinin yakıt ihtiyacı için ardıç ağaçları kesiliyor. Kent Konseyi ve yöre halkı tarafından doğa katliamına dair dava açıldı."

Eko Abori Genel Yayın Yönetmeni Veysi Polat da Amedspor'un teknik direktör Mesut Toros ile yollarını ayırmasına yönelik şunları paylaştı:

"Amedspor'un Mesut Toros ile yollarını ayırması beklenmeyen bir gelişmeydi. Toros ile bazı futbolcular arasında gerginlik yaşandığı, kararın bu nedenle alındığı belirtiliyor."

"VAN'DA CİDDİ BİR KURAKLIK VAR"

Van'dan GazeteVAN Genel Yayın Yönetmeni Arif Karakaş, kentteki kuraklığın yarattığı etkiyi şu örneklerle açıkladı:

"Van'da ciddi bir kuraklık var. Erciş'teki lahana üreticileri yüzde 40-45 oranında bir kayıp olduğunu aktardı. Van Gölü'ndeki çekilmeler de devam ediyor."

TÜGVA BELGELERİ

Antalya'dan Gazete Grafiti Genel Yayın Yönetmeni Ali Taş da, bugün sayfalarına taşıdıkları TÜGVA belgelerinin ayrıntılarını paylaştı:

"Antalya'da FETÖ iltisakı nedeniyle kapatılan 32 tane yurdun 14 tanesini 6 tane vakıf kendi aralarında paylaşmış. Aslan payı ise 4 yurt ile Önder Vakfı'na düşmüş."