Yerel gazeteciler, 2021 yılında kentlerde yaşanan en önemli gelişmeleri Gazeteci Bekir Güneş'in sunduğu dokuz8YEREL Almanak 2021 Programı'nda aktardı.

VAN

Van'dan Zelal Sahidenur Sari: "2021 yılında Van'ın gündeminde Kapıköy Sınır Kapısı, Van-İran sınır hattından geçen mülteciler ile 5 yıldır süren eylem ve etkinlik yasakları vardı."

ANTALYA

Antalya'dan Sabri Kırdar: "Kentin 2021 gündemi Manavgat'taki orman yangını, Azra Gülendam Haydaroğlu ile ALİMDER yurdunda bir öğrencinin öldürülmesi ve Antalya Limanı'nın Katarlılara tahsis süresinin uzatılması."

ADANA

Adana'dan Birbuçuk TV Genel Yayın Yönetmeni Armağan Kabaklı: "Gündemde dünyanın çöpünün Adana'da toplanması, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın makamına haciz gelmesi ve Adana Demirspor'un 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkması vardı."

ESKİŞEHİR

Eskişehir'den Ozan Devrim Yay: "Eskişehir'in 2021 gündeminde kadına yönelik şiddet davalarında verilen kararlar, eylem yasakları, tarım işçilerinin yaşam koşulları ve iş cinayetleri vardı."

GAZİANTEP

Gaziantep'ten Ali Vefa Yurdal: "Kentin gündemini; 3 aylık bebeğin babası tarafından şiddete maruz kalması ve Muharrem Sarıkaya'nın İHA muhabiri Ahmet Demir'e şiddet uygulaması oluşturdu."

KARS

Kars'tan Yasemin Akpınar: "Kars'ın ilk gündem maddesi kuraklık oldu. İşsizlik ve ekonomik kriz ile Sarıkamış Kayak Merkezi ve Doğu Ekspresi kapsamında turizmdeki sıkıntılar da en önemli gündemlerden oldu."

BURSA

Bursa'dan Cevriye Coşkun Kayış: "Çevre sorunları önemli gündemlerdendi. İDO feribot seferlerinin kaldırılacak olması büyük tepki çekti. Kolay kullanılabilecek bir havalimanının olmaması da kentin gündemiydi."