dokuz8GÜNDEM Akdeniz programında Güven Boğa ve Armağan Kabaklı'nın konukları CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şube Başkanı Mehmet Mak oldu.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut kaçak içkiye karşı mecliste verdikleri önergenin AKP-MHP tarafından reddedildiğini belirterek şunları söyledi: https://www.youtube.com/watch?v=XfSG5nVoJco "İktidar kaçak içki ölümlerine karşı etkin tedbirler almalıdır. Kaçak içkiler ocakları söndürmeye devam ediyor. Bu toplumsal bir yaraya dönüştü. Ama iktidar sessiz. Zamlar o kadar çoğaldı ki insanlar kaçak içkiye yöneliyor. Bu faciayı durdurmak AKP'nin başlıca görevidir. Meclise önergeler verdik yine AKP-MHP reddetti.

"AKDENİZ SİNEĞİ İLE İLGİLİ ÖNLEM ALINMASI LAZIM"

Akdeniz meyve sineği ile ilgili mücadelede yüzde yüz netice alınması lazım. Bu zamanlarda genellikle sorun çıkıyor. Çiftçilerin zararlarının tarım bakanlığı tarafından karşılanması gerekiyor."

"ELEKTRİKLER ÖZELLEŞTİRİLEMEZ"

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak ise elektriğe yapılan zamlara dikkat çekti. Mak, yapılan özelleştirmelerin halkın cebine çok acı yansıdığını belirterek TEİAŞ ile ilgili şunları söyledi: "Biz zamlara alışığız artık. Elektrik ekmek gibi su gibi bir ihtiyaçtır. Elektrik özelleştirilemez. Halkın ve kamunun olması lazım. Şimdi yüzde 80 özeleşti. Biz burada bir akıl tutulması yaşıyoruz. Elektrik ve doğalgaz zamlarının hemen arkasından bu özeleştirmeler geldi. Elektrikte hala TRT payı alınıyor ve yüzde 18 KDV alınıyor. Böyle bir şey olabilir mi ya. 10 liralık elektrik harcamışsam bu vergilerle 20 lira ödüyoruz.