Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile dokuz8HABER arasında geçtiğimiz Kasım ayında imzalanan toplu iş sözleşmesi güncel gelişmeler ışığında yapılan müzakereler sonucu yenilendi. Daha önce ücretlere ilk yıl için yüzde 20, ikinci yıl için enflasyona ek yüzde 3 refah payı öngören toplu iş sözleşmesinin, çalışanlara yüzde 40 ile yüzde 80 oranında zam yapılacak biçimde uygulanmasına karar verildi. Sosyal haklar ile ilgili düzenlemeler de korundu.

dokuz8HABER’de 1 Şubat 2021’den itibaren geçerli olacak şekilde imzalanan toplu sözleşmesi; imzalandığından bu yana yaşanan, asgari ücretteki artış, fahiş zamlar ve yüksek enflasyon gibi gelişmeler nedeniyle gözden geçirildi. Yapılan değişiklikle, düşük ücretlere daha yüksek oranda zam olacak şekilde ücretler yüzde 40 ila yüzde 80 arasında zamlanmış oldu. İkinci yıl için ise enflasyon +yüzde 3 refah payı artışı uygulanacak.

SOSYAL HAKLAR HÜKME BAĞLANDI

Geçtiğimiz Kasım ayında TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya’nın da katılımıyla imzalanan toplu iş sözleşmesi uyarınca; çalışanlara yılda bir kez net 250 lira izin yardımı, 5 yılını dolduran çalışanlara 1 adet yarım altın, evlenme, doğum, ölüm ve eğitim yardımları gibi haklar tanındı. Sözleşmede, her ay 1 gün regl izni ve tüm çalışanlara doğum günü izni de hükme bağlanmıştı.

TİS hükümleri arasında genç, yaşlı, kadın, göçmen, LGBTİ+ ve engelli işçilerin ayrımcılığa uğramaması için gerekli pozitif ayrımcı tedbirlerin alınması yer alırken, dokuz8HABER toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşama geçirilmesi ve kadın olmaktan ve/veya çocuğu olmasından kaynaklı ayrımcılığa uğramamaları için gerekli önlemleri alacağını taahhüt etmişti.