dokuz8HABER, bugün(28 Şubat) yayımlanan ilk bölüm ile 8 Mart özel yayın serisine başladı.

Nurcan Seven tarafından sunulan programa Manisa'dan Gazeteci Hülya Kılınç ve Manisa'dan Gazeteci ve dokuz8HABER Yerel Medya Koordinatörü Çetin Yılmaz, konuk oldu.

Manisa özelinde yerel medyada kadın gazetecilerin sorunlarına dikkat çekilen programda Hülya Kılınç, kendi deneyimlerini aktardı. Kadınların işe alım süreçlerinde cinsiyetçi sorulara maruz kaldıklarını belirten Kılınç, “Baskıyı kadın gazeteciler, özellikle evli ve çocuğu varsa daha yoğun şekilde yaşıyor. Bunu çözmek için sanıyorum ortak paydada buluşmak gerek” ifadelerini kullandı.

SEÇİM SÜRECİNDE MANİSA’DA GAZETECİ OLMAK

Seçim haberciliğinde Manisa’ya dair konuşan Kılınç, adayların basına ilgisiz kaldığına ve basına bütçe ayrılmadığına da değindi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin kendi oluşturduğu yerel medyasından başka medyalara kayıtsız kalındığını aktaran Kılınç, “Birçok arkadaşımız işsiz kaldı, Manisa’da muhalefet diye bir şey yok” dedi.

“MHP'NİN DURUMU MANİSA'DA PEK PARLAK DEĞİL”

Özgür Özel’in memleketi olan Manisa’da yerel seçimin önemini vurgulayan dokuz8HABER Yerel Medya Koordinatörü Çetin Yılmaz, “Manisa’nın bir çok yerinde CHP afişleri tahrip edildi. Bu iki ay önceden başlayan bir süreç” dedi.

Yılmaz, “MHP’nin durumu Manisa’da pek parlak değil” açıklamasında bulundu.

Yerel Gündem Ve Kadınlar

“SEÇMEN SANDIKTA CEVABINI VERECEK”

Manisa halkının eşitsiz bir seçim süreci yürütüldüğünün farkında olduğunu belirten Kılınç, “Seçmen bunu gözlemliyor ve buna öfkeli. Çünkü hizmet alamadılar, su konusunda, ulaşım konusunda, park konusunda. Yatırımlar yoktu. Seçmen, sanıyorum sandıkta bunun cevabını verecek” dedi.

Daha önce Manisa’da böyle bir seçim süreci  yaşamadığını belirten Yılmaz,”Manisa’yı büyük ihtimalle MHP kaybedecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

“CENGİZ ERGÜN'Ü SU GÖTÜRECEK”

Su pahalılığı konusunda Manisa’nın ikinci sırada olduğunun altını çizen Yılmaz, “Cengiz Ergün’ü su götürecek. Ciddi anlamda kime dokunsanız suyun pahalılığından şikayet ediyor.” şeklinde konuştu.

“DAHA ÇOK ÖRGÜTLENMEMİZ GEREK”

Cinsiyet eşitsizliğin yaşamın her alanına sirayet ettiğini belirten Kılınç,”Kadınların geçmiş yıllara göre daha güçlü, daha gür çıkıyor sesleri” dedi.

Kılınç, Manisa’da gazeteci kadınların örgütlülüğünün olmadığına da değinerek sözlerini, “Bizim sektörümüzde Manisa’da hiç örgütlülük yok. 

Ondan dolayı haklarımızı alamıyoruz. Ağır çalışma koşullarında yaşamımızı sürdürüyoruz. Sendikalaşmak, örgütlenmek bu mücadelede en önemli etkenlerden birisi” diyerek sonlandırdı.

Son olarak her iki gazeteci de Manisa'da daha önce hiç görmedikleri bir seçim süreci yaşadıklarını aktardı.