dokuz8HABER tarafından hazırlanan programda "8 Mart'tan Yerel Seçimlere Yerel Gündem ve Kadınlar" başlığı altında bölge bölge kadın gazetecilerin sorunları ele alınıyor.

Serinin bugün (4 Mart) yayımlanan üçüncü bölümünde Çukurova Bölgesi'ne kulak verildi.

Adana’dan Gazeteci Nagihan Alan Yiğit’in sunduğu programa Çukurova Bölgesi’nden Gazeteci Sema Erdoğan konuk oldu.

YEREL SEÇİMDE ÇUKUROVA BÖLGESİ

31 Mart’ta gerçekleşecek seçimlere dair Adana bölgesindeki atmosfere değinen Erdoğan, “Her şey herkes seçime odaklanmış durumda. Adaylar, sosyal medyayı da çok verimli şekilde kullanıyor” dedi.

Erdoğan, projelerin seçim sonrasında uygulanmasını umduğunu belirtirken “Çevre kirliliğinin çok fazla” olduğunu da vurguladı.

Sahada gazeteciliğin giderek azaldığını belirten Erdoğan,”Hiç kimse bizi habere çağırmıyor. Yayınlanmasını istedikleri haberi bize gönderiyor” diyerek tarafsızlığın her zaman mümkün olmadığını aktardı.

ADANA’DA KADIN ADAYLAR

Adana’da kadın adaylara da değinilen programda, CHP Seyhan Belediyesi Başkan Adayı Oya Tekin’e dair konuşuldu.

Erdoğan, “Merkez ilçelerde bir kadının aday gösterilmesi elbette ki çok güzel karşılandı. Çukurova’da da Millet İttifakı’nın bir adayı var. Kadın adayların olması da isteniyor” ifadelerini kullandı.

Çukurova Bölgesi Yerel Medyasında Kadın Gazeteci Olmak

ÇUKUROVA’DA KADIN GAZETECİ OLMAK

Programda yerel medyanın ekonomik olarak sıkıntılarının yanında cinsiyetçi problemlerin de oldukça fazla olduğuna değinildi.

Yerel medyada kadınların sayılarının az olduğunu söyleyen Erdoğan, “Medyada çalışan kadınların çok özverili ve dirençli olduklarına inanıyorum. Kadının hem evde hem de dışarı da sorumluluğu var” dedi.

“SAHANIN TOZUNU YUTMAYAN GAZETECİYİM DEMEMELİ”

Gazetecilik alanları içerisinde kadınlara yer verilmediğinden yakınan Erdoğan, “Kameraman olarak kadınları göremiyoruz. İletişim Fakültelerinin çoğalmasıyla bu değişmeye başladı. Bu beni heyecanlandırıyor” açıklamasında bulundu.

Gezi döneminden örnekler veren Erdoğan, kadınların sahada da az yer bulduğunu belirtti.

Erdoğan, “Kadın gazetecileri ancak rutin dediğimiz haberlerde görebiliyoruz. Çoğalmamız gerekiyor” dedi.

CUMHURİYET’İN ÖNCÜ KADINLARI PROJESİ: ADANA’NIN İLKLERİ

Erdoğan, yürüttüğü "Öncü Kadınlar Projesi"ne dair de konuşarak “Alanlarında ilk olmuş 48 kadının adı kent belleğine teslim edildi. Adana’nın kadınları, değerleri bunlar” sözlerini kullandı.

MİMOZA FOTOĞRAF KULÜBÜ SERGİSİ

Mimoza Fotoğraf Kulübü’nün hazırladığı “Işık’tan Bakışa” isimli fotoğraf sergisinden bahseden Erdoğan, “Bu çalışmanın iyileştirme yönü var. 20 göçmen kadın bu fotoğrafları nakışladı. Farklı kültürden kadınlar bir araya geldi, ağladı, güldü” dedi.

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için de dileklerini sıralayan Erdoğan, “Artık çekin o kirli ellerinizi kadınların bedeninden, duygularından düşüncelerinden. Kadına şiddet son bulsun”  diyerek sözlerini noktaladı.