EKOLOJİ-ÇEVRE

Doğa Bilimcisi Çoraman: Türkiye'de yıl içerisinde normale göre 40 gün daha fazla orman yangını görülebilir

Doğa Bilimcisi Emrah Çoraman'dan devam eden orman yangınları ile ilgili dikkat çekici paylaşım iklimsel değişikliklerden dolayı yıl içerisinde normale göre 40 gün daha fazla orman yangını görülebilir.

Abone Ol

Haber Merkezi: Doğa Bilimcisi Emrah Çoraman geçtiğimiz yıl AB İklim Eylemcileri tarafından derlenen bir makaleyi paylaşarak Türkiye'nin değişen iklim dengeleri sonucu artan sıcaklıklardan dolayı yıl içerisinde normale göre 40 gün daha fazla orman yangını çıkabileceğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Çoraman son günlerde Türkiye'yi etkisi altına alan orman yangınları ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Korkutucu bir tablo! Eğer iklim krizi sıcaklık ortalamalarını 3 derece arttırırsa (ki büyük ihtimal), Türkiye'de orman yangını çıkabilecek gün sayısı senelik 40 gün daha artıyor. En sağdaki haritaya bakın: koyu kırmızı = yüksek orman yangını riski". var dedi.

Çoraman paylaşımının devamında ise son bir hafta içerisinde başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında devam eden yangınlarla ilgili uydu görüntülerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı; "Son bir haftadaki yangınların dağılımı. Kırmızı olanlar halen yananlar."