Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin 13. gününde, Diyarbakır kent merkezi ve ilçelerinde çöken, biri boş, yedi binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında son olarak Yenişehir ilçesindeki Galeria Sitesi’nde iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

VOA Türkçe'den Mahmut Bozarslan'ın Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’ndan aktardığı bilgilere göre, altı binanın enkazında 409 kişi vefat etti. Depremde yaralanan 902 kişiden, 870’i taburcu edilirken diğer yaralıların tedavisi sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

BUGÜNE KADAR 15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu arada altı binanın yıkılmasına ilişkin ‘Deprem Soruşturma Bürosu’nda görevlendirilen 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 3 savcının çalışması sürüyor. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 15 şüpheli tutuklandı.

Öte yandan Diyarbakır’da evleri oturulamaz durumda olanlar için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 bin 200 çadır ve 675 konteyner kuruldu. Altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen çadırkent de kısa sürede kullanıma açılacak.