Haber: Fatoş Erdoğan

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Türkiye ekonomik bir krizle karşı karşıya işçilerin alım gücü olabildiğince aşağıya düşmüş, demokrasi rafa kalkmış durumda.

AKP iktidarının ortaya çıkardığı işçilerin tepkisini çeken bu duruma işçiler tepkilerini seçimde bu iktidarı göndererek verecek dedi.

AKP'NİN TÜRKİYE'YE DAYATTIĞI SON DERECE KÖTÜ EKONOMİK MODEL

Serdaroğlu, AKP'nin Türkiye’ye dayattığı son derece kötü ekonomik modele dikkat çekti şunları söyledi:

"Grev yasaklamaları, toplu sözleşme yapılmasın baskıları, örgütlenmenin önündeki engeller, işverenlere milli gelirden daha çok pay verilmesi, son derece kötü bir ekonomik modeli Türkiye'ye dayatmaları, Türk lirasının pula dönmesi, gıdada %100'lerin üzerinde bir enflasyon olması ve her şeyin sahte olarak vatandaşlara kabul ettirilmeye çalışılması tepkilerin yoğunlaşmasına neden oldu. Yurttaşlar devletin hiç bir kurumuna güvenmiyor ve hükümete inanmıyor. Yurttaşlar bunun acısını eline fırsat geçtiğinde çıkaracak diye düşünüyorum."

12 EYLÜL FAŞİZAN ANLAŞI CİLALANARAK DEVAM ETTİRİLDİ

Binlerce insan işten atıldığına dikkat çeken Serdaroğlu, pandemide işçiler açısından olağanüstü olumsuzluklar yaşandı iktidar işverenlerin elini kolunu rahatlatacak uygulamalar yaptı dedi. 12 Eylül faşizan anlayışı cilalanarak devam ettirildiğini belirten Serdaroğlu, işçiler bu yaşananlara tepkilerini seçimde ortaya koyacak dedi. İşçiler, bu 1 Mayıs'ı 14 Mayıs’a taşıyacak diyerek sözlerine devam eden Serdaroğlu, Bu ülke bu karanlığa mahkum değil, gelecek aydınlık günlerin müjdesi bu 1 Mayıs olacak. İşçiler 1 Mayıs’tan seçime kadar bu iktidarın defolup gitmesi için mücadele edecek dedi.