Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile görüştü. Ziyaretin ardından Babacan ve Mustafa ortak basın toplantısı düzenledi. 

"HASTANELERİ BOMBALAMAK SAVAŞ SUÇUDUR"

Babacan şunları söyledi: 

"Filistin davası bizim davamızdır. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan her dönemde Türkiye Filistin davasına sahip çıkmıştır. Birleşmiş Milletler kararları ile de uluslararası hukuki meşruiyeti olan bir davadır. Bugüne kadar hayatını kaybeden sivillerin sayısı 3.000’i geçti, çocukların sayısı bin civarında. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum; hedefleyerek, bilerek sivilleri, hastaneleri, okulları vurmak, bombalamak savaş suçudur, insanlık suçudur.”

Ali Babacan, çözüm için ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları çerçevesinde 1967 sınırlarına uygun bir şekilde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulması gerektiğini ifade etti. 

MUSTAFA: TEK İSTEĞİMİZ BAĞIMSIZ BİR VATAN

Babacan'ın aradından söz alan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, şöyle konuştu: 

“Tüm dünyanın vicdanını yaralayan hastane saldırısı kabul edilemez. 21. yüzyılda uluslararası toplum olanları nasıl kabul edebiliyor? Türk halkı birçok şehirde protesto eylemleri gerçekleştirdi. Gösterdikleri dayanışma için Allah herkesten razı olsun. Tek isteğimiz bağımsız bir vatan, vatanımızın başkenti de Doğu Kudüs’tür. Aksi halde bölge güvene ve istikrara kavuşamayacaktır. Yalnız bölge değil, tüm dünya kriz halinde olacaktır.”