Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) Diyarbakır Bölge Şubesi, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'den sağlık emekçilerine resen (zorunlu) emekliye ayrılmaları için gönderilen yazılara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. 

'SAĞLIK HİZMETLERİNE VURULACAK BİR DARBEDİR' 

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Anayasaya aykırı zorunlu emekliliğe hayır” yazılı pankart açtı. Açıklamada konuşan Dev Sağlık-İş Diyarbakır Şube Başkanı Cebrail Akdemir, "Diyarbakır genelinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde zaten yetersiz sayıda personelle sağlık hizmeti karşılanmaktayken, var olan yetişmiş personelin zorla ve hukuka aykırı bir şekilde emekli edilmek istenmeleri Diyarbakır'da sağlık hizmetlerinin sunumuna vurulacak bir darbedir" dedi. 

'GÖNDERİLEN YAZILARIN DERHAL GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ' 

Zorunlu emeklilik uygulamasının düzenlendiği 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 3 Mart 2023 tarihinde yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan Akdemir, "Emeklilik uygulaması yürürlükten kaldırılmış olmasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğü'nün resen emeklilik yazıları iş barışını bozmuştur. Kendisine yazı gidenleri geçim derdi, hastanede çalışmaya devam edenleri ise zaten fazla olan iş yükünün daha da artacağı endişesi artmıştır. Bu noktada şimdiye kadar sadece Diyarbakır'da sağlıkçılara gönderilen bu yazının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz" diye belirtti.

Basın açıklaması alkış ve sloganlarla sona erdi.