Haber: Ümit İşbakan

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Ordu Temsilciliği, ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara ve alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek seyyanen zam talebini yineledi. Dev Emekli-Sen Ordu Temsilcisi Cengiz Özyurt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Ordu ziyareti sırasındaki tutumunu eleştirerek iktidarın emeklileri açlığa mahkum ettiğini savundu. Özyurt, yapılan uygulamaların emeklilere yönelik bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

Ocak ayı enflasyonuyla yoksulluğun daha da arttığını vurgulayan Cengiz Özyurt ayrıca şunları söyledi: "Emekliler maaşlarına seyyanen zam isterken iktidarın ekonomik politikaları nedeniyle Ocak ayı enflasyonu arttı. TÜİĶ verilerinin gerçeği yansıtmadığını kendi yaşamımızdan biliyoruz. Açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlere karşı demokratik mücadelemiz devam edecek. TÜİĶ Ocak ayı enflasyonunu 4,84 olarak açıklarken bağımsız kuruluş olan ENAG ise 6,32 olarak açıkladı. İstanbul Ticaret Odası da İstanbul için 4,56 olarak açıkladı. Bu durumda acil olarak Ocak ayından geçerli seyyanen ödeme yapılması bir zorunluluktur."

EMEKLİLER SENDİKA YASASI İSTİYORUZ

Ekonomik, özlük ve demokratik hakların sadece iktidarın kararına bırakılamayacağını dile getiren Özyurt, işçilerin ve kamu çalışanlarının bir sendika yasasına sahip olduğunu hatırlattı. Emeklilerin uluslararası sözleşmelerden ve anayasadan kaynaklı sendika kurma hakkı bulunmasına rağmen yasal bir düzenleme eksikliği nedeniyle hükümetle haklar konusunda müzakere yapılamadığını belirtti.

Sendika yasası için mücadelenin kararlılıkla süreceğini kaydeden Özyurt ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Buradan öncelikle mecliste temsil edilen ve edilmeyen tüm partilere sesleniyoruz. Emeklilerin sendika yasası için sesimize ses olup bu konuda gerekli girişimi yapın. Yalnızca maaş görüşmelerinde konuşmak yetmiyor. Emeklilerin talebi yalnızca maaşlarının artırılması değildir; sağlık giderlerinden diğer özlük ve demokratik haklarımız var. Bu haklarımızın güvencesi de sendikalar. Bir an önce Emekliler Sendikalar Yasası çıkarılmalıdır."