GÜNDEM

Dersimli akademisyen Dr. Mehmet Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde Antakya’da enkaz altında kalan Dersimli Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Abone Ol

Dersim Gazetesi'nin haberine göre, Yıldırım’ın kardeşi Murat Yıldırım’ın acı haberi “Desimli Memed’e ulaştık. Dersim’in emanetini aldık geri dönüyoruz” sözleriyle duyurdu.

Yıldırım’la ilgili bir açıklama yapan yazar Daimi Cengiz de, Dr. Mehmet Yıldırım’ın cenazesinin aile tarafından teslim alındığını ve perşembe günü -yetişmesi halinde- cemevinde bugün kalp krizi sonucu vefat eden yakınları M.Bedri Gültekin ile beraber törenle uğurlanacağını belirtti.

Cengiz; Yıldırım’ın Gomemişi köyünde Hardo Dewres’e emanet edileceğini belirterek, Dersim’in bu değerli evladının cenazesine aktif katılım çağrısı yaptı.

Akademisyen Yalçın Çakmak, Yıldırım’ın ölümünü büyük bir kayıp olarak niteleyerek “Mehmet’imizin cansız bedenine ulaşıldı. Acımız çok büyük. Tarih camiası ve Desim (Dersim) halkı çok değerli bir bilim insanını kaybetti. Yattığın yer incitmesin bıra…” yorumunu yaptı.