Haber: Hivda Tekkaynar

Desim'de Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı Özcan Gürtaş okudu.

Açıklamanın satır başları şöyle:

DEM Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van'dan tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır. Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırmış, İl Genel Meclisinde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır.

“KAZANAN ABDULLAH ZEYDAN VE VAN HALKIDIR”

Abdullah ZEYDAN açık ara farkla seçimi kazanmış Van Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bu gerçeği değiştirmelerine izin vermeyeceğiz. Nasıl ki halkımız sandıkta iradesine sahip çıkmış ve kayyumları göndermişse şimdi de bu iradenin arkasında durup, kazanılan hakkında vazgeçmeyecektir. Demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan herkesi Van halkının iradesinin yanında durmaya çağırıyoruz. Ülkenin genelinde kaybeden AKP’nin seçimle kazanamadığını zorbalıkla almasına izin vermeyelim. Çünkü Van’da yapılan bu hukuk dışı uygulamayı her yerde yapamaya çalışacaklardır.

 Kürt Halkı dün olduğu gibi bugün de, yarın da sizin kirli siyasetiniz önünde diz çökmeyecektir.

Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!

Halkımızın iradesini gasp etmeye heves edenleri uyarıyoruz.”  

Basın açıklaması sırasında ‘direne direne kazanacağız, Abdullah Zeydan Onurumuzdur, faşizme karşı omuz omuza’ sloganları attı.