Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8'lik depremin ardından yapılan TOKİ konutlarını incelemek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum Elazığ'a geldi. Bakanları takip eden Gazete Duvar Muhabiri Ardıl Batmaz, depremzedelerin AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na tepki gösterdiği anları çekerken darp edildi.

Bakanların, Mustafapaşa Mahallesindeki TOKİ konutlarını incelemesini takip eden Gazete Duvar Muhabiri Ardıl Batmaz, depremzede yurttaşların AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na tepki gösterdiği anları görüntülemesi üzerine darp edildi.

"GAZETECİYİM" DEDİ AMA GÖRÜNTÜ ALMASI ENGELLENDİ

Çekim yaparken Batmaz'dan kamerasını indirmesini isteyen Şerifoğulları, Batmaz’ın "gazeteciyim" demesi üzerine "Banane kardeşim gazeteciysen" diye cevap verdi. AKP'li başkan Şahin Şerifoğulları'nın tepkisi üzerine Gazete Duvar muhabiri Ardıl Batmaz'a başkanın koruması olduğu iddia edilen kişiler tarafından müdahale edilerek görüntü alması engellenmeye çalışıldı.

Batmaz, polise kendisine müdahale eden kişilerden şikayetçi olduğunu ve işlem yapmasını istediğinde ise polis "Burada mı?" diye cevap verdi. Darp raporu alan gazeteci Ardıl Batmaz, polis merkezi amirliğine giderek kendisini hedef gösterdiği iddiasıyla belediye başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan ve darp eden kişilerden şikayetçi oldu.

“İTME SIRASINDA BOYUN VE KARIN BÖLGEMDE TIRNAK İZLERİ OLUŞTU”

Gazeteci Ardıl Batmaz, karakoldaki şikayette şunları söyledi;

“Sayın İçişleri Bakanı ve Çevre Şehircilik Bakanımızın ilimize ziyaretleri nedeniyle haber takibi yapıyordum. Mustafapaşa Mahallesi TOKİ'lerinde vatandaşların Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na şikayetlerini haber yapma amaçlı kayıt altına alırken ismini bilmediğim korumaları olduğu tahmin ettiğim sivil giyimli erkek şahıslar tarafından görüntü almam engellenmeye çalışıldı.

Basın kartım soruldu, kendilerine basın kartımı göstermeme rağmen görüntü almamı engellemeye devam ettiler. Kayıt almaya devam ederken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bana hitaben, ‘dostum onu bir indir, dostum indir' demesi üzerine belediye başkanına gazeteci olduğumu beyan ettim. Buna karşın belediye başkanı ‘banane kardeşim' diyerek beni hedef gösterdi.

Bunun üzerine korumaları olduklarını tahmin ettiğim şahıslar üzerime geldiler. Görüntü almamı engellediler, sağ elimi büküp iterek sürüklemeye başladılar. Sivil giyimli iki kişi beni alandan alıp başka bir ara sokağa götürdü. Sonra üç-dört tane daha sivil giyimli şahıs geldi. Burada darp edilecekken bir polis memuru gelip müdahale etti. Daha sonra şahıslar da ayrıldı. İtme sırasında boyun ve karın bölgemde tırnak izleri oluştu.

Olaya ilişkin telefonumdaki görüntüleri tahkikat dosyasına eklenmek üzere rızam ile teslim etmek istiyorum. Gazeteci olmama rağmen beni hedef gösteren Elazığ Belediye Başkanı ile beni darp edip basın özgürlüğümü kısıtlayan açık kimliklerini bilmediğim kişilerden davacı ve şikayetçiyim.”