İYİ Parti Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Danıştay'da görüşülecek olan İstanbul Sözleşmesi'nin fesh edilmesi davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

İktidarın kadın cinayetlerini bitirmek için 1 yıldır herhangi bir adım atmadığını belirten Yüksel, "İstanbul Sözleşmesi’nin 20 Mart 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile tek taraflı feshedilmesi sonucu birçok kadın hakları derneği, vakıf, siyasetçi ve avukat Danıştay’a başvurmuş; hukuka aykırı yapıldığını vurguladıkları fesih kararının iptalini istemişti. İYİ Parti Genel Başkanı Sayin Meral Akşener, Danıştay’a sözleşmenin feshine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması talebiyle başvuruda bulunmuştu. Danıştay, bu talep ile birlikte yapilan yürütmenin durdurulması başvurularını reddedip açılan davalari esastan inceledi. Dosyaları inceleyen savcılar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin hukuka aykırı olduğunu kaydetti. Danıştay savcıları, verdikleri mütalaada, 'TBMM tarafından uygun bulma yasasıyla kabul edilen bir sözleşme ancak aynı yöntemle yürürlükten kaldırılabilir yani sözleşmeden ancak Meclis’te kabul edilecek yeni bir yasayla çıkılabilir' ifadesini kullandı. Fakat üstünden tam bir yıl geçti iktidar 1 yıldır somut bir adımda bulunmadı" dedi.

"İKTİDAR BİZLERİ ÖNEMSEMİYOR"

Yüksel, "Yeni bir sözleşme, kanun da getirmedi. Nihayet beklenen gün geldi. İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 20 Mart 2021 tarihinde feshedilmesine karşı açılan davalar, 28 Nisan’da Danıştay 10. Dairesi’nde görülecek. Biz durmayacağız. İktidar her ne kadar bizleri, kadınları görmezden gelse de susmayacağız. İstanbul Sözleşmesi ya da eski sözleşme gibi yeni bir sözleşme gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.