İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay Antakya’da deprem bölgesini ziyaret etti. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Akşener, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“ALTI GÜNDÜR HEP SOĞUKTA DIŞARIDA YATIYORUZ”

Akşener’in incelemelerde bulunduğu sırada bir depremzede Akşener’e, “Ne çadır var ne bir şey var; altı gündür hep soğukta dışarıda yatıyoruz” dedi.

“ÖLÇÜM YAPTILAR. YOK DEDİLER BİZE. BİR BAYAN ÇIKARDIK DÜN GECE. HALA SES GELİYOR BİNADAN”

Bir gönüllü arama kurtarma görevlisi ise Akşener’e arama kurtarma çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Başkanım biz Niğde’den geliyoruz. Bizin yandaki binada beş arkadaşımız var. Ne AFAD ne başka bir şey… Kendi imkanlarımızla, kendi kepçemizle, kendi vincimizle geldik biz buraya. Devletimiz nerede biz onu arıyoruz. Yok. Kendi imkanlarımızla bir kişiyi çıkardık. Geldiler ölçüm yaptılar. Yok dediler bize. Bir bayan çıkardık dün gece. Hala ses geliyor binadan. Hala uğraşıyoruz orada.”

Akşener, gönüllü kurtarma görevlisinin iletişim numarasını alarak yardım sağlayacaklarını söyledi.

“10 TANE İLDE DEPREM OLDUĞU SÖYLENİYOR. ŞUNUN FARKINA VARSINLAR: DOKUZ İLDE DEPREM OLDU; HATAY YOK OLDU”

Bölgeye çalışmalara destek vermek için gelen bir başka gönüllü ise Akşener’e bölgedeki durumu anlatmak için şöyle konuştu:

“Televizyonda izlediğimize göre şu anda 20 bin ölüye yaklaştığı söyleniyor. Ben iki gün önce İstanbul’dan geldim. İnanılmaz derecede kayıp var. Bunu 20 bin olarak göstermesinler. Bu kat kat daha fazla. Bir de 10 tane ilde deprem olduğu söyleniyor. Şunun farkına varsınlar: Dokuz ilde deprem oldu; Hatay yok oldu başkanım. Bu yardımlar yetersiz.”