AKSARAY

Depremzedeler Aksaray'daki KYK yurtlarına yerleştirilmeye başlandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş, Hatay Kırıkhan ve Adana'dan getirilen deprem mağdurları Aksaray'da Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Sultan Mesut Yurdu’na yerleştirildi. Aksaray halkı, şehirlerine depremzedelerin geldiği haberini alınca, yardım paketlerini Sultan Mesut KYK Yurdu’na teslim etti.

Abone Ol

Deprem bölgesinden getirilen, çoğu yaşlı ve çocuktan oluşan 168 kişilik ilk kafile, 700 kişilik kapasiteye sahip olan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Sultan Mesut KYK Yurdu’na yerleştirildi. Depremzedelere ilk olarak Aksaray Valiliği koordinasyonunda, giyecek ve hijyen malzemesi yardımı yapılırken, çocuklar için de mama desteği sağlandı.  

"KARŞI KOMŞUMUZ ENKAZ ALTINDA KALMIŞ"

Aksaray'a Kahramanmaraş’tan gelen depremzede Safiye Egemen, "Aksaray’a 24 saatte geldik. Her zaman ara sıra oluyordu böyle biz de kalkıyorduk ama duruyordu. Ondan sonra oğlum yatıyordu, işe gitmemiş. Kalktım sallanıyor bina. Durur sandım ama bir hışırtı çöktü oradan ancak oğlum uyandı, 'anne sakin ol' dedi. Sarsıntı biraz durunca oğlum aşağıya indirdi beni. İyi ki inmişiz evin üzerinde tuğlalar vardı onlar düşmüş. Ne yapalım devletimizin canı sağ olsun. Cenazelerimizi göremedik, zaten bir yere çıkamıyorum. Benim oğlumu yardıma çağırmışlar o gitti geri. Karşı komşumuz adam hanımını çocuklarını indirdi, kendisi gitmiş. Oğlum diyor ki 'gittik enkaz altında kalmış" dedi.

"AİLEMİN YARISINDAN FAZLASI ENKAZ ALTINDA KALDI"

Hatay’dan gelen depremzede Hüseyin Kanat ise "Gece 4, yatıyorduk hafif bir sallantı oldu. Ondan sonra hızlandı. Kapıyı açmaya gittik, açamadık. 3’üncü kattan aşağıya atladık. Felaket, Allah devletten razı olsun aile fertlerim burada. Enkaz altında çok kalan var, ailemin yarısından fazlası enkaz altında kaldı. Biz de üçüncü kattan aşağı atladık öyle kurtulduk" diyerek yaşadıklarını anlattı.

"YURTTA ÜÇ ÖĞÜN YEMEK VAR GAYET MEMNUNLAR ŞU AN"

Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen yurt görevlisi Aysel Başol, "Mağdur vatandaşlarımızı yukarıya çıkarttık. Odalarını temizledik, gelen kıyafetleri yiyecek ve içecekleri arkadaşlara temin ettik. Herkes çok memnun, kıyafetlerimizin hepsi vatandaşlarımızın getirdiği kıyafetler. Yurtta üç öğün yemek var gayet memnunlar şu an. Diğer yurtlardan da görevli arkadaşlar geldi herkese yardım ediyoruz" dedi.