00:45 - Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AFAD merkez binasında toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplanacak.

23:45 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “2 milyon 200 bin depremzedeye üç öğün yemek verecek kapasitedeyiz.”

23:40 - Malatya Valiliği: Malatya'daki depremde şu ana kadar 1346 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 962 kişi yaralandı. 1154 bina yıkıldı.

23:10 - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum:"(Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde) Ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerini başlatacağız."

22:50 - Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 gazeteci hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 18 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

22:35 - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  "Adana İtfaiyemiz, depremin 8. gününde bir çocuğumuzu daha enkazdan sağ kurtardı. Umudunuz asla kaybolmasın."

22:30 - Ekrem İmamoğlu  "Mobil sağlık araçlarımız Hatay’ın her bölgesini dolaşarak hizmet veriyor."

22:05 - Bakan Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki 1362 refakatsiz çocuğun 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

22:00 - Bakan Kirişci duyurdu: Adana'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremden etkilenen Adana'da yürütülen arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

21:35 - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kullanılmayan "Hilton Otel depremzedelere açılsın teklifi" Hilton Otel’in büyük hissedarı Ata Holding tarafından reddedildi. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, hissedarı olduğu eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılması için büyük hissedar Ata Holding ile gerekli görüşmelerin yapıldığını, ancak binanın satılacağı gerekçesiyle taleplerinin olumsuz karşılandığını açıkladı.

20:40 - TTB- TİHV ve İHD tarafından deprem bölgesinden gelen şiddet ve işkence iddialarıyla ilgili yapılan açıklamada; İşkenceyi deprem siyaseti haline getirmek insanlığa ve topluma karşı suçtur!” denildi

20:00 - UEFA, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen Türkiye ve Suriye için UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde oynanacak karşılaşmalar öncesi saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

19:49 - Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş tutuklandı.

19:35 -Tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, deprem nedeniyle seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için 'Allah'ın lütfu' değildir' dedi.

19:30 - Hatay'da depremde yıkılan Erdoğan Apartmanı'nın müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu, gözaltına alındığı Ankara'da tutuklandı.

18:55 - HDP’den deprem bölgesindeki işkence görüntülerine ilişkin suç duyurusu. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, deprem bölgesinde yaşanan işkence ve şiddet görüntüleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

18:10 - BM: Suriye’nin kuzeybatısında 4 bin 300’den fazla insan öldü.

18:05 - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede gerçekleşen hırsızlık, yağma, dolandırıcılık olaylarına ilişkin soruşturmalarda 11 ilde 97 şüpheli tutuklandı.

17:05 - DHA'nın haberine göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Ömer Cihan (49), Antalya'nın Manavgat ilçesinde depremzede olarak kaldığı 5 yıldızlı bir otelde yakalandı.

17:50 - Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin gözaltı sayısı 9'a yükseldi.

17:45 - Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

15.48 - Kahramanmaraş'ın 12 Şubat Mahallesi'nde isminin Hatice Akar olduğu öğrenilen bir kadın, Kırgız ve Türk kurtarma ekiplerinin ortak çalışması sonucunda, 180’inci saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

“Çok üşüdüm, ayaklarımı örtün” diye yardım ekiplerine seslenen kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

15.43 - BM: Suriye’de en az 4 bin 300 kişi yaşamını yitirdi, 7 bin 600 kişi de yaralandı.

15.41 - Gaziantep'te depremde yıkılan 25 binayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlıdan 5'i tutuklandı.

15.38 - Adana'da 70 kişinin can verdiği apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün, depremin ardından kaçtığı KKTC'de yakalanmıştı. Alpargün adliyeye sevk edilirken, 'Mukadderat' sözünü yineledi.

15,22 - Artçılar devam ediyor... Gaziantep’te 4.7 büyüklüğünde deprem! 

14.56 - CNN Türk yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1 Mart'ta eğitim öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız" dedi.

14.52 - Depremden etkilenen Diyarbakır'da başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ağır hasarlı evler boşaltılıyor. Huzurevleri Mahallesi’nde şu ana kadar 8 bina mühürlenirken, 50 ila 60 arasında binanın ağır hasarlı olduğu öğrenildi.

14.45 - Depremin vurduğu Adıyaman'da, şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkıldı ancak 40 yıllık Saat Kulesi enkazların arasında dimdik ayakta durdu.  Kartal figürlü kulenin saati de depremin yaşandığı 04.17’yi göstermeyi sürdürüyor.

saat kulesi-1

14.15 - Jeoloji profesörü Douwe van Hinsbergen, Twitter hesabından Türkiye'nin levhalar tarafından nasıl itildiğinin animasyonunu paylaştı.

14.10 - Kılıçdaroğlu SPK önünde! "Afet sırasında 80 bin kişi soyuldu."

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük depremin ardından Milli Yas ilan edilmesine rağmen Borsa İstanbul'un neden geç kapandığına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Elinde hisse senedi bulunan 381 bini depremzede olmak üzere 4 milyon yatırımcının 17 saatlik sarsıntıda 870 milyar lira kaybettiği ifade ediliyor.

Deprem bölgesinde yurttaşların dertlerini dinleyen ana muhalefet partisi lideri, dönüşte Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gideceğini duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, söz konusu 'çıkarmayı' bugün yaptı:

"Deprem bölgesine gitmeden önce SPK'ya geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettirildiğinin ayrıntılarını öğreneceğimi ifade etmiştim. Dün gece yarısı döndüm. Önce sayın başkan görüşecek diye aldılar, sonra sayın başkan görüşmekten imtina etti. Şunu açık ve net ifade etmek isterim. Türkiye'de kimsenin soyulmasına izin vermek gibi bir geleneğimiz yok.

Daha enkaz altında insanlar varken deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem. Küçük yatırımcının deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Başkan istifa et, açık söylüyorum. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da gereğini yapsın. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter ya, yeter artık ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Seyirci kalmayacağız."

14.05 -  Maraş merkezli depremlerin ardından AFAD tarafından Hatay ile eşleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burada koordinasyon toplantısı düzenledi. Antakya’da konumlandırılan İBB Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Deprem her an bir başka yeri de vurabilir. Bu sınavı bugün burada veriyoruz ama yarın ülkemizin başka bir yerinde vereceğiz' dedi.

14.00 - Hatay'da enkazdan 138. saat sonra çıkarılıp ambulansa alınan Emine Doğu, ambulanstaki sağlık ekibine, "Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin" dedi.

13,35 - Kemal Kılıçdaroğlu: Genel Merkez binamız dahil, örgütümüzün tüm mekanlarını vermeye hazırım. Buna aile evlerimiz de dahildir. Bu sefer gençlere dokunmayalım. Elimizde bir tek onlar kaldı.

Üniversiteleri uzaktan eğitime alma kararının yeniden gözden geçirilmesini bekliyorum. Biz siyasal partiler olarak Türkiye’deki tüm altyapımızı açalım, afetin faturasını gençlerimize ödetmeyelim, onları hayattan koparmayalım.

13.30 - Deprem'de yıkılan Adıyaman'daki İsias Hotel enkazındaki 43 kişilik rehber grubunda hayatını kaybeden rehber sayısı 30'a yükseldi. Türkiye Turist Rehberleri Birliğinin (TUREB) açıklamasına göre 12'si sağ kurtarılan rehberlerden 1'ine henüz ulaşılamadı. TUREB, otelle ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

13.25 - Depremzedelere yardım için gelen Kübalı doktorlar Maraş'ta görevlendirildi.

kuba-3

13.20 - Mersin Rum Ortodoks Kilisesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere, barınma ve yemek ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kapılarını açtı.

kilise-1

13.15- Hatay'da da enkaz altında kalan 15 yaşındaki Ömer'e ulaşıldı. Çalışmalar sırasında annesi Esma da 178. saatte kurtarıldı. 178 saat sonra Derya Akdoğan enkazdan sağ çıkarıldı.

12.59 - BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı kurul icra oturumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

12.49 - Adıyaman’da 177’inci saatte bir baba ve oğlu enkazdan sağ çıkarıldı

12.20- Antakya'da enkaz altında kalan Serap Dönmez, 176 saat sonra kurtarıldı.

12.05 - Depremde yeni can kaybı 31 bin 643. AFAD: 158.165 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edildi

11.55 -  10 ili vuran iki büyük depremden acı haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye Voleybol Federasyonu, Kahramanmaraş bölgesi aday hakemi Sevgi Cihangir ile Hatay bölgesi ulusal hakemi Nimet Akbulut’un depremde yaşamını yitirdiğini duyurdu.

11.35 - Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinden başka bölgelere gitmeye çalışan yurttaşlara fahiş fiyatla çorba satışı yaptığı belirlenen bir yol kenarı dinlenme tesisine 1 milyon 860 bin lira idari para cezası kesti.

11.30 - Hatay'da 175'inci saatte Naide Umay, enkazdan sağ olarak çıkarıldı

11.00 -  EGM: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 475 hesap yöneticisi tespit edildi. 56 şahıs gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı.

10.20 - Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF), Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Kahramanmaraş bölgesi milli takım antrenörlerinden Cemal Toman ve eşinin vefat ettiğini duyurdu.

10.15 - MHP lideri Devlet Bahçeli, 10 ilde yıkıma neden olan Maraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden bir gün sonra açıklama yapıp ardından herhangi bir açıklamada ya da ziyarette bulunmadı. Bahçeli'nin suskunluğu, sosyal medyada gündem oldu.

bahceli-9

10.05 - Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhitliğini üstlenen ve şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendirilen Şükrü İşitmen hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ifade edildi.

09.35 - Hollanda'da deprem bölgesinde bulunan görevliler ile bağış yapmak isteyenlerin canlı yayına bağlandığı kampanyada iki günde 3 milyon 321 bin 571 euro bağış yapıldı.

09.25 - Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

09.18 - Gaziantep'te yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi Nazmi Tosun gözaltına alındı

09.10 -Adıyaman'da 9 yaşındaki Fatma Zehra Rençber, sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Rençber’in babası 1 haftadır çocuğundan haber alamadığını açıkladı. Acılı baba, yetkililerden yardım istedi.

08.40 - Sağlık Bakanı paylaştı: Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde görevli arkadaşlarımız deprem anında canları pahasına hasta çocuklarımızı kurtardı.

08.30 - THY, Maraş merkezli depremlerin ardından onarılan Hatay Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İstanbul'a gitmek isteyen bazı depremzedeler ve değişim yapan arama kurtarma personeli olmak üzere 91 kişinin bindiği uçak, İstanbul Havalimanı'na hareket etti.

08.10 - Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), deprem bölgesinde yaşanan gözaltılar ve işkencelere dair yaptığı açıklamada Hatay'da Ahmet Güreşçi adlı bir kişinin gözaltında işkence sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

08.00 - Antep’in Nurdağı ilçesinde enkazdan 156 saat sonra kurtarılan 9 yaşındaki Semih İnce, taraftarı olduğu Galatasaray'ın kalecisi Muslera ile telefonda görüştü.

07,50-  Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir mucize daha gerçekleştirildi. Yıkılan binanın enkazında saatlerce sürdürülen çalışma ile 166'ın saatte Erengül Önder (60) sağ olarak çıkarıldı.

07.40 - Nurdağı'nda enkaz altında kalan 62 yaşındaki kadın sağ çıkarıldı.

07.00 - Malatya'da eski MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz'ın şirketi tarafından iki yıl önce yapılan Seyr-i İstanbul sitesi de yıkıldı. Depremin ardından şirketin internet sitesi kapanırken, Poyraz'a da ulaşılamıyor.

06.40  - Kahramanmaraş merkezli iki depremin hasara yol açtığı Hatay Havalimanı uçuşlara açılırken, pistin 918 metre kısaldığı anlaşıldı. 

06.30 - Hatay'da avukatlar deli karartılmasın diye; okul, işyeri ve konutların yapı laboratuvar test sonuçlarının olduğu dosyaları korumak için nöbet tutmaya başladı.

06.00 | Gaziantep'te Zaman Apartmanı'nda deprem sonrası çöken binada 170 saat sonra 40 yaşındaki Sibel Kaya enkazdan sağ olarak çıkartıldı

03.30 | Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan binanın enkazında sürdürülen çalışma ile 166'ın saatte Erengül Önder (60) sağ olarak çıkarıldı.

00.52 | Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yıkılan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Bahar Apartmanı'ndaki teknik inceleme sonucunda ihmali olduğu iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan İbrahim Mustafa Uncuoğlu'nun Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

00.10 | OHAL KARARNAMESİ YAYIMLANDI

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnameye göre, mesleğini serbest olarak icra eden eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilecek.

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanacak.

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları, ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

00.06 | Kahramanmaraş merkezli depremden 163 saat sonra, Hatay'da enkaz altında kalan Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı.

Bir bina enkazında çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa'ya ulaşmayı başardı.

Alkışlarla enkazdan çıkarılan Mustafa, sağlık ekiplerine teslim edildi.

00.03 - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yardım çalışmaları devam ediyor. Depremlerde can kaybı ise 29 bin 605'e yükseldi.