Haber: Fatoş Erdoğan

İstanbul Tabip Odası (İTO), deprem gönüllüsü olan üyeleri Dr. Sosın Fisli'nin, deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalardan dolayı hakkında soruşturma açılmasına tepki göstermek için Cağaloğlu binalarında basın toplantısı düzenledi. 

Çok sayıda hekimin ve Heybeli Ada sakininin katıldığı açıklamada, “Depremzede ve deprem gönüllüsü meslektaşlarımıza dokunma” yazılı pankart asıldı. 

CEZA ALACAĞIMI BİLEREK GİTTİM YİNE OLSA YİNE GİDERİM 

Deprem bölgesine giderken İstanbul il ve Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün kendisine çıkardığı zorlukları ve bunun yanı sıra da hava muhalefetinden dolayı da yaşadıkları aksaklıkları aktaran Fisli, bölgeye gittikten sonra orada gördüğü ve yaşadığı zorlukları aktardı.

“Giderken ceza alacağımı bilerek gittim” diyen Fisli, aynı şey karşısında sonu ceza da olsa aynı kararı verip bir daha bölgeye gideceğini söyledi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı izin verildiğini ve bunun üzerine bölgeye gittiğini aktaran Fisli, bölgede olduğunun bilinmesine rağmen yerine hekim görevlendirilmemesine ve hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

ADA SAKİNLERİ DOKTORUMUZUN YANINDAYIZ 

Ardından söz alan Heybeli Ada sakinleri de doktorlarına karşı tutuma tepki gösterdi. Doktorları için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere imza kampanyası başlattıklarını söyleyen ada sakinleri, Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdikleri yazıyı okudu. Ada sakinleri, “Bir soruşturma olmalı. Bu soruşturmayı açan insanların, nasıl insanlar olduğunu soruşturmalıyız. Hangi duyguyla böyle yaptıklarını soruşturmak lazım. Sosin hanımın yanındayız. Keşke Sosin hanımdaki sevginin onda biri soruşturma açanlarda olsaydı, belki utanırlardı” diyerek, tepkisini dile getirdi. 

Sosın Fisli’ ye açılan bu vicdandan yoksun soruşturmanın sonlandırılmasını ve meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Basın açıklamasını okuyan İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan, depremin olduğu günden bu yana deprem bölgesinde sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini söyleyerek, depremin ilk haftasından itibaren gönüllü hekim başvurusu almaya başladıklarını ve bu başvuru yapanlardan birinin de, Dr. Sosın Fisli olduğunu belirtti. Ercan, Fisli’nin hem İTO’ya hem de bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne deprem bölgesinde çalışmak istediğini belirterek, talebinin kabul edilmesi üzerine gönüllü olarak Adıyaman’a gittiğini aktardı. 

Fisli’nin Adıyaman’a gittiği günden İstanbul’a dönene kadar diğer gönüllü hekimlerle birlikte büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Ercan, “Ailesi de deprem bölgesinde ikamet ettiğinden aynı zamanda bir depremzede olan Dr.Sosın Fisli’ye İstanbul Tabip Odası olarak geçmiş olsun diyor, deprem bölgesinde gönüllü bir meslektaşımız olarak yaptıkları için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

VİCDANDAN YOKSUN SORUŞTURMANIN SONLANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün Fisli’ye şükranla yaklaşması gerekirken, soruşturma açarak cezalandırma yoluna gittiğini kaydeden Ercan, “Sağlık Müdürlüğü’nün, bir kamu otoritesi olarak, depremzede meslektaşlarımıza destek sunması, onlara yaşanan bu felaket karşısında yalnız olmadıklarını hissettirmesi gerekirken; depremzede olan ve bölgede gönüllü/görevli hizmet veren Dr.Sosın Fisli’ye soruşturma açmak suretiyle mesleki deontolojiden uzak ve aynı zamanda vicdandan yoksun bir tutum sergilediğini üzüntüyle görmekteyiz” diye konuştu.

Fisli’ye açılan ‘vicdandan yoksun’ soruşturmanın sonlandırılmasını isteyen Ercan, sağlık çalışanlarının yanında olduklarının altını çizdi.