Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği kentlerde son durum ne? Deprem bölgesinde yaşayan gazeteciler dokuz8 Yerel Gündem programında son durumu gazeteci Bekir Güneş’e değerlendiriyor.

Bekir Güneş'in sunduğu programın konukları, Şanlıurfa'dan Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, Hatay İskenderun'dan Gazeteci Sadet Berkyürek, Malatya'dan Gazeteci Fırat Bulut, Diyarbakır'dan Amed Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Ferat Mehmetoğlu

Deprem felaketinde son durum nedir?

Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman'da yoğun yağış ve sel

Hatay ve İskenderun'da son durum nedir?

Malatya'da deprem ve sel felaketinde son durum nedir?

Diyarbakır'da seçim gündemi

HDP ve İttifak arasındaki gerginlik Diyarbakır'da nasıl konuşuluyor?

Diyarbakır'da adaylık için hangi isimler öne çıkıyor

Programa katılan konuklar deprem bölgesindeki gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

  •  Şanlıurfa'dan Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi: Urfa’da çok ciddi anlamda sıkıntılar yaşanıyor. Şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti 7 kişi de kayıp. Dere yatağına yapılan yapılar selde büyük hasar gördü. Bölge felaket üzerine felaket yaşadı. İnsanlar travma yaşıyor.

  • Hatay İskenderun'dan Gazeteci Sadet Berkyürek: Hatay ve İskenderun'da çadır alanları da yağıştan etkilendi. Molozlarının döküldüğü alan büyük sorun yaratıyor.

  • Gazeteci Bekir Güneş: Depremzedeler kentleri ile ilgili seçim gündemine sahip değiller. TRT’de deprem bölgesindeki adaylara yönelik özel yayın ve çalışma yapılmalı.

  • Gazeteci Ferat Mehmetoğlu: Diyarbakır’da seçimle ilgili insanların kafası karışık. Süreç ve HDP’nin seçimle ilgili net karar vermemesi bunda etkili. İktidar olasılığı nedeniyle, Diyarbakır’daki AKP’li kadroların CHP’ye yöneldiğine ve CHP’nin de buna göz yumduğuna ilişkin eleştiriler var.

  • Gazeteci Bekir Güneş: Binlerce insanın ölümü sonrası istifa etmeyen deprem bölgesindeki valiler, konu seçim olunca istifa edip vekil olmak istiyor. Yönümüzü deprem bölgesine çevirmek zorundayız. Temel gündemimiz bu olmalı.