Denizli’de tekstil ürünleri imalatı yapan Gökhan Tekstil, banka değişikliği nedeni ile verilen 10 milyon TL'lik promosyonunu işçilerine  verdi. Yapılan ödeme karşısında çalışanlar işçiler mutluluklarını dile getirdiler. İşçiler kişi başı aldıkları yaklaşık 13 bin lira ödeme için Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin’e teşekkür etti. Gökhan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin, çalışanlarının memnuniyetinin kendisi ve ailesi için paradan daha önemli olduğunu vurguladı.

"PARAYI ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİ İÇİN KULLANACAĞIM"

Gökhan Tekstil işçilerinden Sevgi Yolcuoğlu promosyon ödemesiyle ilgili, "Ben 20 yıldır burada çalışıyorum. Benim 2. iş yerim. Böyle bir iş yeri görmedim. Patronumuz bizim için iyi şeyler düşünüyor. Bu promosyonu bize verdiği için de çok teşekkür ederim, iyi yerlerde kullanacağıma ümit ediyorum. Şu anda ekonomik sıkıntı çektiğimiz için bizler için çok iyi geldi. 3 tane çocuğum var benim. Onların eğitiminde kullanacağım" dedi.

"ENFLASYON DÖNEMİNDE GERÇEKTEN İYİ OLDU"

18 yıldır Gökhan Tekstil’de çalışan Emine Harkçı isimli işçi ise, "Tekstilde çalışıyorum, havlu bandının ayakçılığını yapıyorum. Yaklaşık 18 yıldır Gökhan Tekstil’de bir aile gibi olduk. Onlar da sağolsunlar çok iyi bir patron olarak, bizi işçi olmak olarak görmekten ziyade bir baba kız gibi oldu bir aile gibi olduk. Şu enflasyon döneminde gerçekten çok çok iyi oldu. Önümüz kış sezonu malum. Hemen bir doğal gaz faturasını düşündüm. Okul masrafları var. Gerçekten Allah çok çok razı olsun. Hiçbir yerde duymadım. Promosyonu hiç dokunmadan 3. kez bize hibe edişi" diye konuştu.

"BİRÇOK BANKA İLE GÖRÜŞTÜK"

Gökhan Tekstil bünyesinde İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Hasibe Çelikkol ise promosyon ödemesi sürecini şu şekilde aktardı:

"Biz yaklaşık 2 aydır bu promosyon süreci ile ilgili ticaret şefimizle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Birçok banka ile görüştük ve en yüksek promosyonu veren bankayı yönetim kurulumuz başkanı Ahmet Gökşin'e sunduk. Ahmet Bey en yüksek promosyon veren banka ile sözleşme imzalamayı kabul etti. Paranın 1 TL'sine bile dokunmadan ‘Bu çalışanımın hakkıdır, çalışanlarıma eşit bir şekilde dağıtmak istiyorum’ dedi. Süreç bu şekilde ilerledi. Süreç içerisinde sözleşmemiz diğer bankayla henüz bitmemişti. Daha 1 yıllık bir sürecimiz vardı. Yüklü miktarda bir cezai şartımız çıktı ve Ahmet Bey onu da ödeyerek yeni bankanın verdiği 10 milyon TL'yi 700 kişilik bir çalışanı olan Gökhan tekstil çalışanlarına eşit bir şekilde dağıtım sağladı.”

"PERSONELİMİZİN AİDİYETİ ARTMIŞ OLDU"

Gökhan Tekstil Satın Alma ve Finans yöneticisi Onur Ayman ise promosyon dağıtımıyla ilgili, “5 senedir Gökhan tekstildeyim. Burada çalışmaktan gurur duyuyorum. Bu şekilde bir organizasyona dahil olduğumuz için çok mutlu olduk. Burada personelimizin çıkarlarını en iyi şekilde sağlamak için uğraştık. Ekonomik kriz ve ülke şartları da göz önüne alınırsa kışa daha olumlu başlayacağımıza inanıyorum. Öncelikle bir çalışan olarak çok sevindim. Piyasadaki diğer uygulamaları az çok duyduğumuz için personeline direkt kuruşuna dokunmadan paylaşması ayrıca bir gurur verici oldu. En azından kurumamıza personellerimizin aidiyeti artmış oldu. Zaten bu tarz uygulamalarıyla ön planda bir şirketti. Beklenen oldu Ahmet Bey'den diyebilirim."