İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İzmir'in kredi notunun uluslararası finans kuruluşu Fitch Ratings tarafından en yüksek olan ‘AAA’ olarak teyit edildiğini açıkladı.

CHP Genel Merkezi tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ‘Meclis Üyeleri Kampı’, bugün İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapıldı. Kampa, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun'un yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçenin CHP'li meclis üyelerini bir araya getiren kampta seçim süreci, saha ve parti çalışmaları ile ekonomi konuları ele alındı.

"OMUZ OMUZA İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ekonomik sıkıntılara değinerek şöyle konuştu:

“Halkımız ile birlikte, ittifakımız ile birlikte, dostlarımız ile yan yana, omuz omuza iktidara yürüyoruz. İktidar yürüyüşümüzün gümbür gümbür ayak sesleri iktidarı ürkütüyor. Biz yürüdükçe sarayın sıvaları dökülüyor. Biz yürüdükçe korkuyorlar. 'AK Parti’ye oy verdim ancak pişmanım' diyen yurttaşlarımızdan, 'Evime meyve sebze alamıyorum' diye yurttaştan, 'Kiramı ödeyemiyorum' diyen esnaftan, 'Yeter artık sandık gelsin' diye halkımızdan, milletimizden ve onların sesi olan CHP’den korkuyorlar. Adil, liyakatli hukuk devletinin nasıl olmasını gerektiğini anlatan Genel Başkan’ımızdan korkuyorlar. CHP iktidarında sosyal devletin nasıl olacağını illerinde ve ilçelerinde gösteren her türlü engellemeye rağmen belediye başkanlarımız ve belediyelerimizden korkuyorlar. Korktukça daha da saldırganlaşıyor. Belediye başkanlarımıza, İstanbul İl Başkanı’mıza, parti yöneticilerimize ve genel başkanlarımıza gözü dönmüş gibi saldırıyorlar. İftiralarla, ellerindeki trollerle, devletin tüm imkanları ile saldırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar nafile.

"SANDIK GELDİĞİNDE MİLLETİN İTTİFAKI KAZANACAK"

Biz de milletimiz de ve hatta saldıranlar da çok iyi biliyor ki geliyor gelmekte olan. Bu nedenle seçimler yaklaştıkça saldırıları artırıyorlar ve artıracaklar. Biz de belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ile Genel Başkan’ımızla korkusuzca, boyun eğmeden doğruları söylemeye ve halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Saray iktidarına son verip halkın iktidarını kurmak için mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz ve kazanacağız. Kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu mücadelede belediye meclis üyelerimize büyük bir görev düşüyor. Ülkemizi refaha, huzura CHP çıkaracak. Eşitlik, adalet, demokrasi için Genel Başkan’ımızla ve yapılan çalışmaları hep birlikte anlatacağız. Kapı kapı dolaşarak anlatacağız. Belediye başkanlarımıza iftiralar atıyorlar, atacaklar; onların işleri bu. Ancak biz, bu iftiraları da anlatıp onların yanında olmaya devam edeceğiz. Sandık geldiğinde milletin ittifakı kazanacak."

"İZMİR'İN KREDİ NOTU AAA"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasında, Fitc Ratings'in İzmir'in kredi notunu ‘AAA’ olarak açıkladığını duyurdu. Soyer, şunları kaydetti:

"Buraya gelirken bir rapor ulaştırdılar. Oradan birkaç cümleyi okumak istiyorum. 'İzmir'in güçlü faaliyet dengesi ile mevcut borçların sağlam bir şekilde karşılanacağı ve ekonomi yönetimi ile faaliyet performansının da dirençli kalmaya devam edeceği anlaşılmıştır. Kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasılası ulusal ortalamanın 1,2 kat üzerinde olan İzmir'in sağlam vergi gelir büyümesi beklentilerine sahip, vergi gelir tabanı sağlayan, canlı ve iyi çeşitlendirilmiş yerel ekonomiye sahip olduğu anlaşılmıştır. Yüksek enflasyon ve Türk lirasındaki değer kaybının İzmir'in faaliyet gideri artış ihtimali üzerindeki gideri artıracağı beklentisi olsa da İzmir Büyükşehir Belediyesi, faaliyet gelirinin de enflasyon oranında, 2021 yılında 8,1 milyar TL'den 2026'ya kadar 8,4 milyar TL'ye ulaşıp artarak ortalama yüzde 33'lük güçlü faaliyet marjlarına yol açmasının beklendiği ifade edilir' diyor. Bu rapor dün gece açıklandı. Fitch Ratings, İzmir'in kredi notunu ‘AAA’ olarak teyit etti. Gerçekten bugünün Türkiye'sinde bunun ne anlama geldiğini takdir ediyorsunuz. Bununla gurur duyuyoruz.

"İLK DEFA İKTİDARA BU KADAR YAKINIZ"

13-14 yıldır Seferihisar-İzmir arasında yüzlerce kez gidip gelmişimdir. İktidarda olduğumuz bir Türkiye'de belediye başkanlığı yaptığımı hayal ettim. Çok güzel bir hayaldi. Yıllardır iktidarda olmamanın, ama görev başında olmanın ne demek olduğunu yaşayarak geldik. Şuna inanıyorum ki ilk defa iktidara bu kadar yakınız. Bu sefer ıskalama hakkımız yok. Kaçırma lüksümüz yok. Bu bizim için değil, bu millet için. Kafamda üç temel anahtar var. Vicdanımızı diri tutmaya devam etmek mecburiyetindeyiz. Etrafımızdaki çürümeye asla rıza göstermemeliyiz. İkincisi cesaret. Cesaretimizi diri tutmalıyız. Cesaretimize çok ihtiyaç var. Giderek hırçınlaşacaklar, hoyratlaşacaklar; hiç tereddüt yok. Üçüncüsü inanç. Önce biz inanacağız ki kazanacağımıza, milyonları inandıralım. Önce o tereddütlerden arının. Emin olun ki kazanacağız. İlk defa bu kadar yakınız. Hiç tereddüt taşımadan inanalım. Eğer inanırsak kimse elimizden alamaz."

YETİŞKİN: KAZANACAĞIMIZ GÜNE ÇOK YAKLAŞTIK

Kampa ev sahipliği yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise "Türkiye siyaseti için önemli bir zamandayız. Ülkemizin kaderini belirleyecek seçim öncesi her buluşma tarihi değer taşıyor. Birlik ve beraberlik halinin halka da yansıdığını görüyorum. Bizler, yerel yöneticiler olarak, merkezde oluşturulan politikaları halkla buluşturmakla mükellefiz. Sorumluluğun ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz. Yürekten inanıyorum. Kim ne derse desin hep beraber kazanacağımız güne çok yaklaştık. Bu salondaki herkesi seçim kutlamaları için şimdiden davet ediyorum" dedi.