Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazeteduvar.com'a yazdı. "Şimdiye kadar ketılapp yoluyla aldığın ilk bildirim budur eminim. İletişim çağında sana mesaj göndermenin bir yolunu buldum nihayet" ifadeleriyle gençlere seslenen Demirtaş, şu düşünceleri dile getirdi:

"Merhaba genç arkadaşım,

Nasılsın diye sormuyorum, halinin memleket gibi olduğunu biliyorum. Ama moral bozmak yok. Bu genç yaşına rağmen birçok zorlukla karşılaştın, hayatına dair önemli tercihlere, seçimlere zorlandın, yine de yılmadın, halen direniyorsun. Bu nedenle seni yürekten kutluyorum.

Şimdi önümüzde başka bir önemli seçim var. Bu seçim başka seçim ama gerçekten de tüm geleceğimizi belirleyecek bir seçim olacak.

...

Tabii sandıklara sahip çıkmayı da ihmal etmeden ancak senin başarabileceğin bir işten, onurlu bir mücadeleden söz ediyorum.

Seninle yüz yüze hiç tanışmadık belki ama senden iki tane de bizim evde var, kızlarım sayesinde biraz tanıyorum seni

...

Ülke çok kastı be genç arkadaşım,

bi’ açıp kapayın diyorum.

Sen benim için çok kıymetlisin. Dinin, kimliğin, dilin, yaşam tarzın, siyasi görüşün ne olursa olsun biliyorum ki pırıl pırılsın ve tüm kalbimle seni seviyorum genç arkadaşım.

Lütfen cevabını seçim günü zarfa koy ve sandığa at, ben anlarım.

Özgür ve güzel günlerde görüşmek dileğiyle, sevgiyle.

Sana yolladığım iki de mektup var. Biri cuma, diğeri de pazartesi günü yayımlanacak. Onları da okumanı diliyorum."