Haber: Uğur İstanbullu

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’den belediye başkan adayı olan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 5 yıllık hizmet tanıtım programı düzenledi. Tanıtım programına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Zorlu, İYİ Parti Karadeniz Bölge Sorumlusu Özlem Kul, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam ve İYİ Partililer katıldı.

Demirhan Elçin yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Benim neden aday gösterilmediğimi kimlerin çıkarlarına engel olduğumu çalmayıp çaldırmadığımı ve bütün imkânsızlıklara rağmen alt yapısından üst yapısına kadar tüm işleri yaptığımı, kimsenin alamaz dediği gibi Artvinlinin öz malı yaptığım ve bana en çok arkamdan söven konuşan birilerinin önümüzdeki dönem için projeler yaptığını hatırlatmak isterim.

CHP’nin yeni yönetimi bu süreçte anket ve önseçim yapacaklarını söyleyerek namus ve şeref sözü verip kamuoyuna açıklayıp demokrasi havariliği yaptılar. Oysa söylenenlerle yapılanlar aynı şey değil. Demokrasi havariliği yapanlar faşistliğin alasını yaptılar ve yapamaya da devam ettiler. Demokratım diyorlar ama seçim yapmaktan korkuyorlar ve sonra da diyorlar ki 31 Mart dönüm noktasıdır ama önce sen kendi içinde dönüm noktanı yap ama halk seni zaten döndürecek. Gazamız ve gazanız mübarek olsun.”

“İYİ PARTİ ÜÇÜNCÜ YOLU SUNUYORUZ”

Kürşat Zorlu da şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’miz üç önemli problemle yüzleşmektedir. Bir tanesi hepimizi saran hayat pahalılığı ve ekonomik kriz. Emeklilerimiz, burada var mı emeklilerimiz? Ne kadar maaş alıyorsunuz, 10 bin lira. Ya bir çay simit hesabını yaptık hatırlar mısınız ve Sayın Erdoğan da 22 yıl önce yapmıştı ve o çay simit hesabına göre beş kişilik aile sadece çay ve simit tüketerek yaşamaya kalksa bir ay içerisinde 11 bin beş yüz lira harcamak zorunda kalacak. Asgari ücret ne 17 bin 2 lira ve yaklaşık 9 milyon emeklimiz 10 bin lira maaş alıyor. Bir ülke düşünün emeklisinin feryadını duymuyor ve bu çağrıları yapanları hata yaptınız diye suçluyor. Biz dedik ki bir tarafın diğer tarafı sürekli döğdüğü kutuplaştıran siyaseti reddediyoruz ve o yüzden İYİ Parti üçüncü yolu sunuyor.”