Yerel seçim sürecine ilişkin Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan DEM Parti Batman milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, eğer bir işbirliği olacaksa bunun açık ve şeffaf olacağını belirterek, "Bu ziyaretlerde elbette yerel seçimler de konuşulacaktır. Ancak bu görüşmeler bir işbirliğinin bağlandığı (bir anlaşmaya varıldığı) anlamına gelmiyor. Ama emin olun bir iş birliği olacaksa bu işbirliği açık ve şeffaf olacak" dedi. Tiryaki, şunları ekledi:

"Partilerin nasıl fedakarlıklar da bulunacağını söylemek elbette mümkün değil. Şu anda bağlanmış bir işbirliği olmadığı için bu işbirliğinin nerelerde nasıl olacağını, siyasi partilerin nasıl fedakarlıklar da bulunacağını söylemek elbette mümkün değil. Bu olsa olsa bir temenni dile getirmek anlamına gelebilir."

Ön seçimde kadınlar kadınlarla, erkekler erkeklerle yarışacak.

DEM Parti'de önümüzdeki günlerde adaylarını açıklamaya devam edeceği belirtilirken "Kent uzlaşısıyla gerçekleştirilen seçimlerde en yüksek oyu kim aldıysa adayımız da o olacak. Olur da herhangi bir aday yüzde 50 oy alamazsa en çok oyu alan iki aday ikinci tura kalacak ve bu turda en çok oyu alan kişi belediye Eş Başkan adayımız olacak. Ön seçimde kadınlar ve erkekler birbiriyle yarışmayacak. Kadın aday adayları kadın aday adaylarıyla, erkek aday adayları da erkek aday adayları ile yarışacak" ifadelerini kullandı.