dokuz8TV'de yayımlanan ve Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına Amed Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Ferat Mehmetoğlu, konuk oldu.  Mehmetoğlu, dokuz8AKADEMİ ile Amed Radyo TV işbirliğinde yapılan Yerel Seçim için habercilik eğitiminde değerlendirmelerde bulundu. Mehmetoğlu, seçm dönemindeki ihlallere karşı bilgilendirici bir eğitim olduğunu belirterek, "Eğitim yerini buldu, iki gün dolu dolu geçti. Aynı zaman diliminde kitap fuarı da vardı. Buna rağmen eğitime birçok gazeteci katıldı. Biz gazeteci olmamıza rağmen seçim zamanı birçok şeyi gözardı ediyoruz görüşünü ben de dahil birçok gazteci dile getirdi" ifadelerini kullandı.

KAYYIM YÖNETİMİ ALTINDA DİYARBAKIR SEÇİME GİDİYOR

Mehmetoğlu,  kayyım yönetimi ile yerel seçime doğru giden Diyarbakır'daki son gelişmeleri aktardı. Cumhur İttifakı ve DEM Parti arasında seçimin geçeceğini belirten Mehmetoğlu,  "Kayyım politikasına karşı DEM Parti, 'sıfır yüzler' arıyor. Tabanda Diyarbakır dışı bir aday istemiyor" dedi.

Diyarbakır'daki kayyım atanan ilçe belediyelere de yolsuzluk yaptığı için kayyım atandığını vurgulayan Mehmetoğlu, "Seçime aylar kala kaldırım çalışması yapılıyor. Vatandaş kasayı boşaltma çalışması olarak görüyor" bilgilerini aktardı.

Seçime Yeşil Sol Parti ismi ile giren DEM Parti'nin Diyarbakır'da hedeflediği vekil sayısına çıkaramadığını belirterek, "Halkın beğenmediği adaylar ters tepiyor. Yerel seçimlerde halkın eleştirisi dikkate alınmazsa bu sandığa yansıyacaktır. Çalışmadan gezmeden 'Kürt seçmen çantada keklik' anlayışı artık kabul görmüyor. DEM Parti bunu görmeli" ifadelerini kullandı.